Societat

Societat

noves tecnologies

La gent gran d'Osona, ben connectada

La voluntat és donar un nou impuls al Consell Consultiu, un òrgan que ha de servir de punt de connexió entre els casals de la comarca

Actes i experiències es posaran en comú en un web gestionat per la gent gran

Els casals de gent gran d'Osona destaquen per les activitats i els actes que organitzen, però, moltes vegades, aquestes accions no passen dels límits de cada municipi per la manca de comunicació entre si. Amb l'objectiu que les entitats dedicades a la tercera edat posin en comú les seves vivències, activitats d'oci, tallers o qualsevol cosa que organitzin, s'ha reactivat el Consell Consultiu de la Gent Gran. “Es tracta de compartir experiències i sumar. Animar aquest fòrum que ara estava una mica adormit”, explica el conseller comarcal de l'àrea d'atenció a les persones Joan Carles Rodríguez, que explica que cada junta de cada casal “ja té força feina a organitzar el seu casal i sovint l'ens supramunicipal quedava en un racó”.

La primera acció per tal de connectar de nou els casals de la comarca és la creació d'una pàgina web en què s'abocarà tota la informació que es generi en cada agrupació: “És una eina per treballar de manera coordinada, i que des de qualsevol casal puguem saber què fan els altres”, remarca Núria Serra, dinamitzadora de gent gran. El repte de gestionar un web no ha de ser cap problema per a la gent gran d'Osona: “Pot fer una mica de por, però quan vas a casals sempre hi ha persones molt ficades en el món de les noves tecnologies i a qui interessen reptes d'aquest tipus”, diu Serra. Un cop feta una petita formació, els representants digitals de cada casal s'encarregaran de pujar a internet les activitats que es facin i d'actualitzar l'agenda, amb l'objectiu que, si hi ha iniciatives en altres pobles, es puguin conèixer d'una manera ràpida i fàcil i s'hi pugui participar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona