Societat

50 anys del Club Vaixell

La vàlvula diària d'escapament i oci

El Club Vaixell celebra el cinquantè aniversari de la seva activitat

El centre se sosté gràcies a l'activitat dels diversos monitors

Divendres a la tarda. La gent passa amb pressa per una de les places més concorregudes de Tarragona, sense apreciar el grup de persones que, assegudes en unes escales, berenen i parlen entre ells animadament. Sense que ningú dels que caminen capficats amunt i avall ho percebi, avui és tarda de teatre, un dels millors moments de la setmana per als usuaris del Club Vaixell. “M'agrada molt venir cada tarda, i els divendres ens ho passem mot bé; ara estem assajant un western”, m'explica animadament la Montse, una de les usuàries més veteranes del centre. Al seu costat, la Sandra assenteix i explica que a ella “li agrada tot, també quan ballem o anem a teatre”. El seu testimoni entusiasta és un dels grans èxits de la que és una de les entitats d'oci destinades a persones amb capacitats per a persones amb diversitat funcional més veteranes, un centre que va néixer ara fa cinquanta anys amb la voluntat d'omplir les estones de lleure de les persones amb diverses capacitats.

La iniciativa va néixer gràcies a la tasca de mossèn Tomàs, que va poder observar el buit i va organitzar l'associació. La primera activitat que es va organitzar van ser les colònies d'estiu, l'any 1966, que van tenir un gran èxit de demanda. Avui dia, prop d'un centenar d'usuaris i una trentena de voluntaris mantenen el testimoni.“Ens passem mig any parlant de les colònies de l'any passat i mig any més organitzant les pròximes”, m'explica Núria Loras, una de les monitores que ja és una de les veteranes del centre. Ella hi va entrar a col·laborar amb tan sols setze anys i ja en fa més de catorze que cada setmana destina unes hores al Club Vaixell, una entitat que, diu, “s'ha convertit en casa seva”, i una entitat plena de vida que ara celebra la cinquantena amb una agenda d'actes diària estable i la voluntat d'integrar-se a les activitats de Tarragona per mantenir-se activa. Entre els plans de futur hi ha l'elaboració d'un llibre, la preparació del carnaval i, és clar, muntar les colònies d'aquest estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia