Societat

Una dona mor per les inundacions a Andalusia

Els Bombers rescaten el cos sense vida d'una jove de 26 anys en un local d'Estepona, a Màlaga

Els serveis d'emergències atenen més de 700 avisos pel temporal

Les inundacions d'aquest diumenge a Andalusia ja han causat una víctima mortal: una dona de 26 anys que ha estat trobat morta d'Estepona. El temporal ha castigat especialment la província de Màlaga, on s'han atès unes 700 emergències.

Aquest matí la Unitat d'Especialitats Subaquàtiques del Consorci Provincial de Bombers ha rescatat el cos sense vida d'una dona de 26 ha estat rescat pels bombers a l'interior d'un Club Califòrnia, un local d'altern proper al Centre Comercial Costa Sol de la localitat malaguenya.

Tot fa pensar que la víctima, que estava sola en el moment del succés, hauria mort ofegada en quedar atrapada al soterrani del local. Una amiga de la jove ha explicat a Efe que aquesta l'ha avisada per telèfon de la inundació de l'establiment, i que ella li ha aconsellat que pugés a un mostrador mentre no arribaven els equips de rescat. Posteriorment els efectius desplaçats al lloc dels fets han confirmat la defunció de la dona, que ha estat trobada en una zona negada d'aigua. La Policía Nacional espanyola s'ha fet càrrec de les investigacions.

Estepona és una de les poblacions més afectades per les fortes pluges que han afectat Màlaga, on la delegació provincial de la Junta ha elevat a la situació 2 el Pla d'Emergències pel risc d'inundacions.

El Centre de Coordinació d'Emergències (Cecem 112) ha coordinat des de la mitjanit fins a la una del migdia d'aquest diumenge un total de 732 emergències. La majoria d'actuacions (616) han estat per inundacions de carrers, garatges, soterranis habitatges i locals comercials. El telèfon d'emergències 112 també ha atès anomalies en els serveis bàsics (44); incidències en el trànsit per obstacles, despreniments, bassals i fang a la via (36), i la caiguda de branques, arbres, senyals de trànsit i altres elements del mobiliari urbà (30).

Entre els incidents més destacats hi ha diversos rescats de persones bloquejades a les seves cases, com a l'urbanització Loma del Flamenco de Fuengirola, la Loma de las Tres Treguas de Cártama, i el Camino Viejo de Coín, Las Lagunas (Mijas).

La Guàrdia Civil ha hagut de rescatar alguns veïns dels terrats dels seus habitatges, que han quedat completament negats. A Cártama s'ha evacuat un grup de persones atrapades a domicilis i cotxes inundats al poliesportiu municipal.

Les inundacions també han provocat incidències en una protectora d'animals a Fuengirola, un centre de Salut d'Estepona, i una residència d'avis a l'Alquería de Alhaurín de la Torre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia