Societat

S'eleva a 24 la xifra de morts per l'incendi durant una festa a Califòrnia

El balanç final pot augmentar perquè encara hi ha més de 20 persones desaparegudes

Inspectors municipals van intentar entrar sense èxit a l'edifici després de rebre diverses queixes

El balanç provisional de víctimes mortals arran de l'incendi que el divendres va arrasar un magatzem on s'estava celebrant una rave a Oakland, a la Badia de San Francisco (Califòrnia, Estats Units), ha augmentat a 24, segons ha informat aquest diumenge la policia local.

El sergent Ray Kelly, de l'Oficina del Xèrif del comtat d'Albereda, ha confirmat la nova xifra en una roda de premsa, en la qual ha advertit que el còmput final encara pot créixer, ja que encara hi ha més de 20 persones desaparegudes. “Hem localitzat 24 víctimes mortals d'aquest incendi. Anticipem que el nombre de víctimes augmentarà”, va apuntat Kelly.

El foc es va declarar abans de la mitjanit del divendres (hora local, matinada de dissabte a Catalunya) al barri de Fruitvale, en un gran nau que acollia estudis d'artistes. En el moment dels fets hi havia desenes de persones gaudint d'un concert de música electrònica.

Com a conseqüència de les flames, el sostre del magatzem, conegut com The Oakland Ghost Ship (El Vaixell Fantasma de Oakland), es va enfonsar. Aquesta circumstància ha complicat les labors dels equips de rescat, que van treballar durant la passada matinada en el lloc del sinistre. Més de 70 bombers van participar en l'extinció del foc, que va durar unes quatre hores.

Melinda Drayton, responsable del Departament de Bombers de la ciutat, ha precisat que els seus efectius només han pogut inspeccionar fins ara un 20 per cent del magatzem, per la qual cosa és més que previsible que la xifra de morts augmenti. Les autoritats han confirmat que la majoria de les víctimes de l'incendi són joves.

Es creu que el balanç del sinistre pot arribar a superar el més greu registrat fina ara a la ciutat, el de 1991, quan van morir 25 persones en un foc declarat als turons de la ciutat que va arrasar milers de cases.

Queixes i denúncies per l'estat de l'edifici

Abans del succés, els veïns de la zona s'havien queixat diverses vegades sobre l'edifici, especialment en relació amb l'acumulació d'escombraries i enderrocs al carrer, segons ha revelat aquest dissabte el regidor del districte, Noel Gall.

Segons ha informat el mitjà local East Bay Times, funcionaris de l'Ajuntament havien citat el propietari de l'edifici per una plaga el passat 13 de novembre, després que els veïns es queixessin que “una tona d'escombraries” estava apilada en un aparcament contigu, però no hi van poder entrar.

Els registres oficials mostren que l'endemà es va rebre una denúncia per habitabilitat de l'habitatge, que va activar una investigació arquitectònica per la suposada construcció d'“una estructura interior il·legal”.

Els inspectors municipals van tornar al magatzem el 17 de novembre i tampoc van poder accedir al local, ha assenyalat el director interí d'urbanisme de la ciutat d'Oakland, Darin Ranelletti.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró