Societat

El Berguedà i FGC pacten descomptes a la Molina per als esquiadors

Els empadronats o escolaritzats a la comarca gaudiran de bonificacions per esquiar a l'estació

Comarques com la Cerdanya ja gaudeixen d'avantatges

El Consell Comarcal del Berguedà ha signat un conveni d'acord amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a través del qual tots els ciutadans del Berguedà i també els estudiants escolaritzats a la comarca tindran descomptes especials en els abonaments de temporada de l'estació d'esquí de la Molina.

El conveni, que és el mateix que ja tenen els habitats de comarques com la Cerdanya, marca uns criteris d'empadronament mínims per gaudir dels descomptes i ofereix un gran avantatge de preus en comparació amb les condicions actuals. De fet, en alguns casos fins i tot millora les condicions que poden oferir els clubs esportius que tenen convenis amb l'estació.

Per aquest motiu, el Consell Comarcal valora molt positivament l'entesa amb FGC, ja que permet garantir que els esquiadors de la comarca no hagin d'anar a estacions d'esquí més llunyanes per disposar de preus competitius. Malgrat tot, el Consell ha recalcat que es manté en espera de veure com acaba el projecte als Rasos de Peguera, i també està pendent de com evoluciona el pla director urbanístic (PDU) la Molina-Masella, que impulsa la Generalitat de Catalunya i satisfà la comarca.

Condicions del conveni

Els beneficiaris d'aquests descomptes seran els empadronats a qualsevol ajuntament de la comarca des de fa quatre anys o més i les persones escolaritzades a la comarca, tant si hi viuen com si no.

A partir d'aquest criteri base, el conveni marca uns preus en funció de l'edat i l'oferta. Per exemple, un adult (de 26 a 64 anys) pot abonar-se per tota la temporada per 410 euros, 160 euros menys del que costaria.

Per tal de tenir els descomptes i, per tant, aconseguir els preus esmentats, els interessats han de fer arribar a les oficines de l'estació de la Molina una fotografia, el DNI i el certificat històric d'empadronament o el certificat d'escolaritat en algun dels centres d'ensenyament de la comarca.

LES XIFRES

4
anys d'empadronament
són els que es necessiten per poder ser beneficiari dels descomptes a la Molina
410
euros
és el preu que pagarà a partir d'ara un adult empadronat al Berguedà per un abonament de temporada

1.800 visitants en l'inici del pont

El pont de la Puríssima presenta bones dades a la Molina, que, amb 1.800 visitants, confirma un gran començament de temporada. La xifra és molt diferent de la de l'any passat, en què amb prou feines s'havia arribat a 250 visitants. Aquest any, però, les primeres grans nevades ja han arribat, i això ha permès consolidar una primera capa de neu de garanties.

Vallter, que s'ha acostat al miler de visitants (900), també presenta un panorama totalment diferent del del desembre del 2015, en què ni tan sols va poder obrir. Espot i Port Ainé mantenen les xifres semblants, amb 950 visitants. I la Vall de Núria n'ha rebut un total de 800 els primers dies del pont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona