Societat

El món del circ s'afegeix a la Fira de Nadal de Banyoles

La cita d'aquest any, que tindrà lloc el cap de setmana, conté una vintena d'activitats per al públic familiar

La novena edició de la Fira de Nadal i la Mostra d'Oficis Artesans de Banyoles, que es celebrarà dissabte i diumenge a la plaça Major, presenta la novetat d'uns tallers i un espectacle de circ, pensats –com la resta del programa– per al públic familiar. Altres incorporacions seran un espectacle de màgia itinerant, uns tallers nous per a la mainada i un ofici que s'estrena en la mostra. Pel que fa al mercat, hi haurà 43 parades, el mateix nombre que l'any passat.

Escoleta de circ

L'espectacle de circ l'han creat i el representaran els alumnes de l'Escoleta de Circ del Pla de l'Estany. El muntatge es titula En busca de l'estrella i es podrà veure dissabte i diumenge a la una del migdia. La mateixa companyia es cuidarà d'unes demostracions de malabars i d'equilibris sobre objectes i aeris, previstos pels matins de tots dos dies, que es titularan Un salt al circ. Precisament el món del circ és el tema d'un dels tallers nous d'aquest any, junt amb els de màgia i maquillatge de Nadal. La resta de tallers seran de ceràmica, xocolata, manualitats amb paper artesanal i d'espelmes.

Oficis artesans

Quant a la mostra d'oficis, hi haurà els de teixidor, tenyidor de teixits, sarronaire, marroquiner, escloper, terrissaire, escultor en fusta i alabastre, constructor de gegants i capgrossos, paperer, forjador, teixidor de punt de mitja, cisteller, xocolater, sabater i flequer. Aquest últim no ha estat mai en la fira banyolina.

La mostra d'oficis artesans és el que es va idear per dotar de personalitat aquesta festa –va explicar ahir la regidora de Comerç i Turisme, Joana Vilà, en la presentació de l'edició d'aquest any–, per tal de diferenciar-la de l'àmplia oferta que hi ha aquests dies de fires nadalenques. La fórmula ha resultat encertada, segons va valorar la regidora.

LA XIFRA

15
oficis artesans estaran representants en l'edició d'aquest any, que tindrà d'escenari la plaça Major.

“Bombes”, brou i pessebres

A més dels tallers esmentats, l'Escola de Natura n'organitza un de dedicat a elaborar les “bombes” de Reis. Bombes és el terme utilitzat al Pla de l'estany per anomenar el que en altres llocs se'n diu fanalet, el llum per anar esperar els Mags. A la fira banyolina no hi faltarà el brou de Nadal, que oferiran els restaurants del Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany dissabte a les sis de la tarda. Una altra activitat a destacar és una visita guiada a les exposicions de pessebres. Es farà diumenge, amb sortida des de cal Moliner de la plaça Major, a la una del migdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia