Societat

transports

l'accident del chapecoense

Detenen el director de l'aerolínia LaMia, propietària de l'avió accidentat del Chapecoense

La Fiscalia boliviana arresta dos altres treballadors de la companyia i anuncia que investigarà també el copropietari de l'empresa

Més de 70 persones van morir al desastre aeri a Colòmbia, entre els quals la majoria de la plantilla de l'equip de futbol brasiler

Les autoritats de Bolívia han detingut aquest dimarts Gustavo Vargas Gamboa, el director general de la companyia LaMia, l'aerolínia comercial de l'avió accidentat la setmana passada a Colòmbia, en el qual viatjava l'equip de futbol brasiler Chapecoense. En el desastre aeri, que va tenir lloc al departament d'Antioquia, i van morir 71 persones i sis més van resultar ferides.

Un dels fiscals de la comissió d'investigació de l'accident, Iván Quintanilla, ha confirmat que el principal gerent de la companyia ha estat detingut i traslladat a les oficines del Fiscalia Departamental, ubicades a Santa Cruz.

A més del director general han estat arrestats dos treballadors de la companyia, una secretària i un tècnic, que també han estat traslladats a la Fiacalia.

Els fiscals han ordenat les detencions després de revisar durant diverses hores la documentació i els ordinadors de la companyia. El material ha estat confiscat i traslladat en dues furgonetes a la seu del Ministeri Públic.

Quintanilla ha informat que les investigació s'ampliarà al copropietari de l'empresa, Marco Rocha, tal com recull l'agència boliviana de notícies ABI.

Vargas Gamboa es un exmilitar de la Força Aèria boliviana que entre 2001 i 2007 va ser pilot de diversos presidents del país sud-americà, inclòs l'actual cap d'Estat, Evo Morales. Es dóna la circumstància que el detingut és pare Gustavo Vargas Villegas, que fins la setmana passada era un dels alts funcionaris de la Direcció General d'Aeronàutica Civil (DGAC), i que ha estat suspès de les seves funcions arran de la cas.

L'altre titular de la companyia, Miguel Quiroga, era el pilot que volava dimarts i que, a més d'estar acusat de no haver previst el proveïment de combustible necessari per al viatge, tenia un procediment judicial obert amb la Força Aèria Boliviana (FAB), del qual en va sortir de manera irregular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró