Societat

transports

accident aèri

Un avió s'estavella al Pakistan amb més de 40 persones a bord

Els equips de rescat ja han recuperat set cossos i les autoritats tenen poques esperances de trobar supervivents

Entre els ocupants de l'aeronau hi ha un conegut músic pop i telepredicador

Un avió de Pakistan International Airlines (PIA) amb 42 passatgers a bord, cinc membres de la tripulació i un enginyer de la companyia s'ha estavellat aquest dimecres al zona nord del país, segons han confirmat les autoritats pakistaneses. Fins ara s'ha recuperat set cossos i hi ha poques esperances de trobar supervivents.

“Un ATR-42 de PIA operat com a [vol] PK-661, i amb unes 40 persones, ha perdut el contacte amb la torre de control en la seva ruta des de Chitral (nord) a Islamabad”, ha informat un portaveu de l'aerolínia, Daniyal Gilani, en un missatge de Twitter.

L'aeronau ha desaparegut dels radars i les comunicacions s'han interrompre poc abans de l'aterratge a l'Aeroport Internacional Benazir Bhutto d'Islamabad.

Fonts de l'Autoritat d'Aviació Civil han assegurat que el pilot ha fet una trucada d'emergència a la torre de control poc abans que es perdés el contacte amb la nau, segons la cadena Geo TV.

Un portaveu de les forces policials a la província de Jiber Pajtunjwa, Laiq Shah, ha assegurat en declaracions a Reuters que l'avió s'ha estavellat a Havelian –una localitat situada al sud d'Abbottabad i propera a la capital afganesa– i ha confirmat l'enviament immediat d'efectius de rescat. Testimonis citats per mitjans locals també parlen de columnes de fum en aquesta àrea. L'aerolínia ha activat un centre d'emergència per oferir informació a les famílies.

Les autoritats pakistaneses reconeixen que hi ha poques possibilitats de trobar supervivents entre les restes de l'avió.

“Hem recuperat set cossos sense vida de les restes de l'avió. Està totalment destruït i és difícil que hi hagi supervivents”, ha explicat a Efe el portaveu de l'Autoritat Nacional de Gestió de Desastres, Ahmed Kamal.

La mateixa font ha assenyalat que els equips de rescat continuen treballant al lloc de l'accident, al poble de Saddha Batolni, cerca de la localitat de Havelian. L'arribada de la nit dificulta aquestes tasques, ha afegit.

Entre els passatgers de l'aeronau es troba Juanaid Jamshed, un popular músic pop reconvertit en telepredicador i home de negocis, que anava acompanyat de la seva dona, segons la llista de passatgers.

El país asiàtic va patir el 2010 una de les seves pitjors tragèdies aèries quan 321 persones van morir en un accident d'avió a Islamabad. Dos anys més tard, 138 persones van morir en un altre accident d'aviació a prop de la capital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia