Societat

Concurs de vestits de paper

El 51è Concurs de Vestits de Paper tindrà 72 participants

L'actriu Montse Germán presentarà la gala, que tindrà lloc demà, dissabte, a les 10 de la nit, al Teatre l'Amistat

L'edició d'enguany vol retre homenatge al títol de Capital de la Sardana Mollerussa 2016

Amb motiu de la celebració de Santa Llúcia, patrona de les modistes, les professionals del fil i l'agulla tornaran a exhibir a Mollerussa les millors creacions de paper. Ho faran en el tradicional Concurs Nacional de Vestits de Paper, que arriba demà, dissabte, a la 51a edició i que enguany tindrà 72 participants procedents de diferents indrets de la geografia espanyola, com ara Bilbao, Múrcia, Saragossa i Pontevedra, així com també d'indrets de Catalunya. Un total de 40 concursants participaran en la categoria de Moda Actual; 27, en la de Fantasia, i 15, en la d'Època. Destaca, però, la participació aconseguida en la dotzena edició del Concurs de Vestits de Paper per a Barbie, que tindrà amb una seixantena de nines concursants, gairebé el doble que l'any passat. Així ho ha explicat durant la presentació l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que ha recordat que l'any vinent ja es començarà a treballar perquè aquesta manifestació cultural pugui estar reconeguda per la Unesco.

Tanmateix, l'edició d'enguany vol retre homenatge al títol de Capital de la Sardana, que Mollerussa té aquest 2016. Així, la gala, que començarà a les deu de la nit al Teatre l'Amistat, inclourà un concert en reconeixement al títol de capitalitat. L'actriu catalana Montse Germán serà l'encarregada de conduir-la. El concert homenatge anirà a càrrec de Jordi Guixé, professor de tenora a l'Escola Municipal de Música, i del pianista Bernat Bonjorn. Els músics interpretaran dues sardanes, entre les quals la que s'ha estrenat enguany dedicada als vestits de paper. La interpretació anirà acompanyada d'una ballada de sardanes amb la colla sardanista Estol-Espígol d'Agramunt.

El concurs tindrà un nou premi amb el qual es reconeixerà el millor complement. Aquest nou guardó s'afegeix al Didal d'Or i Diamants, que reconeix la trajectòria en el concurs, i l'Agulla d'Or, a la peça més ben cosida amb agulla. A banda, el concurs repartirà 13.000 euros en premis als vestits guanyadors de les tres categories així com també als guanyadors del concurs de vestit per a nines Barbie.

El vestit cerimonial usat en assumptes d'estat per l'emperadriu Anna o un altre d'inspirat en el vestit de casament de la jove reina Victòria del segle XIX, són algunes de les peces que entraran a concurs. També desfilarà un vestit inspirat en l'esposa de Napoleó Bonaparte fet amb fulls de publicitat de la Fira de Sant Josep, i un altre que té com a referent el primer quadre oficial dels reis Felip VI i Letícia com a prínceps d'Astúries.

Amb el suport de dissenyadors catalans de prestigi

El Concurs Nacional de Vestits de Paper tindrà enguany el suport de dos dissenyadors catalans de prestigi, com són Custo i Josep Abril. Tots dos han cedit un disseny de la seva creació perquè pugui ser reproduït en paper i desfilar en la 51a edició del certamen.

En el cas de Custo, es tracta d'un vestit de dona on el color, els grafismes i la barreja de materials són els protagonistes, i pel que fa al disseny cedit per Josep Abril, és un conjunt en tons grisos que pertany a la col·lecció per a home de la tardor-hivern 2014-2015.

Les encarregades de convertir en un vestit de paper aquests dos dissenys són un equip de modistes voluntàries del Museu de Vestits de Paper, que treballaran sota la direcció de la modista d'Alguaire Carme Solà, habitual col·laboradora i participant del concurs.

Totes dues peces, que no entraran a concurs però sí que desfilaran durant la gala, passaran a formar part d'una col·lecció específica dins el museu, juntament amb les que van cedir en anys anteriors Peter Aedo, Lydia Delgado, Óscar de la Renta, Agatha Ruiz de la Prada, Joaquim Verdú, Victorio&Lucchino, Armand Bassi, Jordi Labanda, Konrad Muhr, Lorenzo Caprile, Rosa Clarà, Toni Francesc i Antonio Miró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró