Societat

entrevista a marc fíguls, tècnic del racc

"Espanya és dels països amb més transport en camió. El tren milloraria la sinistralitat"

  • VÍDEO: Entrevista Illa. igor

Traslladar el transport de mercaderies del camió i la carretera al tren reduiria la sinistralitat; ho ha explicat aquest dimecres el tècnic del RACC, Marc Fíguls, des de L'illa de Robinson d'El Punt Avui TV. Fíguls ha recordat que Espanya és dels països amb més transports en camions per carretera i ha denunciat que en aquest sentit "hi ha un gran marge de millora", per això ha defensat la prioritat del corredor mediterrani .

Fíguls ha vistat el programa després que el RACC hagi presentat l'estudi d'avaluació de carreteres EuroRAP, que alerta d'un augment de la sinistralitat a Catalunya. Segons l'estudi, en 2.000 quilòmetres dels de tota la xarxa viària catalana hi ha un risc elevat de patir accidents greus o mortals, i la N-340 o la carretera de la'Arrabassada són alguns dels trams amb més perill. Les distraccions dels conductors, la principal causa d'accidents, han augmentat darrerament, i per F íguls la carretera hauria de fer que no tinguessin unes conseqüències tan greus .

Pel que fa a Barcelona, el tècnic del RACC ha explicat que la ciutat té un greu problema d'accidents mortals i de qualitat de l'aire que l'obliga a actuar, però ha advertit que cal fer-ho amb cautela, perquè mesures com la unió del tramvia per la Diagonal que planteja l'Ajuntament "poden comportar més congestió en altres carrers, la qual cosa provocaria encara més contaminació". L'entrevista a Marc Fíguls s'emetrà a les 21.15 h a El Punt Avui TV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia