Societat

Lleure

Pirates al museu

Un centenar d'infants descobreixen la vida i les banderes dels saquejadors de vaixells

L'Ajuntament de Lloret difon el seu patrimoni

Els pirates buscaven vaixells petits, lleugers i ràpids per fer l'abordatge, lluitar cos a cos i escapar-se amb facilitat.” Anna Peña és guia oficial de Catalunya i la conductora dels tallers de Nadal que organitza des de dilluns i fins demà el Museu del Mar de Lloret de Mar, en què s'han inscrit uns 120 nens i nenes de sis a deu anys. Els menors no paguen, però han d'anar acompanyats d'un adult, que paga 5 euros.

Després de dos anys de tallers amb activitats variades, aquest any els pirates assalten els espais del Museu del Mar i són l'epicentre de quatre dies d'activitats. Ahir Peña va explicar a una vintena de nens i nenes la vida dels pirates a bord i els tipus de vaixell. Un bergantí o una goleta no són el mateix que una fragata, molt més gran. L'activitat es va acabar amb els infants fent segells amb les parts del vaixell i estampant-los per dissenyar la seva pròpia embarcació.

Corsari o pirata

La voluntat de l'àrea de Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de Lloret, que dirigeix Anna Fuentes, és que els tallers ajudin petits i grans a conèixer la història de la vila. Així, Peña va explicar dilluns la diferència entre corsari i pirata –el corsari té patent d'un govern o d'un rei i li ha de donar part del botí obtingut– i va recordar alguns dels episodis dels pirates i Lloret. Així, el 1799 uns corsaris anglesos van voler atacar un vaixell de Lloret a prop de la platja de Santa Cristina. Lloretencs amagats van aconseguir foragitar els atacants, que van fugir cames ajudeu-me però llançant bombes en direcció a la vila.

Avui el taller Nadal Pirata! de Lloret de Mar exposarà les diferents banderes pirata –més enllà de la més habitual de la calavera i els ossos–. Demà els participants hauran de desxifrar un missatge secret o obrir cofres en una gimcana. Al final, rebran, fins i tot, el títol oficial de pirata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona