Societat

FERRAN DABAN

TÈCNIC DE L'AGÈNCIA DE SALUT PÚBLICA DE BARCELONA

“Confio que Ma'isah tindrà bon resultat”

“La sensació és que l'autoestima de les noies millorarà clarament”

“Estan molt satisfetes amb el programa i els sap greu haver de deixar-lo”

Ferran Daban és tècnic de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, que dona suport tècnic i econòmic a Ma'isah en el marc del programa Salut als barris. Forma part de l'equip de treball del projecte i ha coliderat el seu disseny i avaluació. Ma'isah també té el suport econòmic de l'Ajuntament –a través del pla de barris– i de la Fundació per l'Esport i l'Educació de Barcelona.

Un cop les joves surten de Ma'isah, com saben si s'han acomplert els objectius?
L'objectiu general és augmentar l'autoestima, l'apoderament i la integració social de les noies i, per poder mesurar aquestes variables, vam buscar diferents escales validades en la bibliografia científica i vam fer una enquesta. Les joves la responen quan comencen, i també després de passar per Ma'isah. Els fem preguntes relacionades amb l'autoestima, com ara si fan esport o alguna altra activitat fora de l'escola i quantes amistats tenen. També els fem preguntes per saber com se senten i com veuen determinades qüestions relacionades amb la desigualtat de gènere. Paral·lelament, fem un estudi qualitatiu mitjançant un grup de discussió, una entrevista de grup. Més enllà de veure si el que fem funciona o no, l'avaluació et permet saber el grau de satisfacció de les noies amb el programa i poder millorar-lo any rere any.
Han pogut analitzar ja els resultats?
De moment només hi ha deu noies a les quals hàgim pogut fer el qüestionari previ i posterior. A l'estiu segurament seran ja 25 o 30 i podrem fer anàlisis estadístiques. A l'hora de fer l'estudi qualitatiu, però, estàs amb elles i veus que realment estan molt satisfetes amb el programa i que els sap greu haver de deixar Ma'isah. Els vam demanar si havien canviat coses en la seva vida des de l'entrada al programa i algunes noies, per exemple, van dir que se sentien més segures amb elles mateixes i que ara se sentien amb més confiança. També van explicar que havien trobat més amigues i que havien pogut fer amistats fora de Ma'isah.
Les sensacions són bones, doncs?
La sensació és que l'autoestima millorarà clarament, i estic segur que també trobarem canvis positius pel que fa a l'apoderament i a la participació i integració social de les noies dins i fora del barri. Allò que millora, en definitiva, és la seva qualitat de vida. Confio que Ma'isah tindrà molt bon resultat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós