Societat

La PAHC ocupa l'ajuntament de Manresa

El col·lectiu es tanca cinc hores a l'edifici consistorial per reclamar habitatge per a dos sensesostre

Se'ls ofereix plaça a l'alberg durant un mes

L'ocupació de l'edifici de l'Ajuntament de Manresa duta a terme per uns quaranta membres de la PAHC Bages, ahir al matí, va acabar amb una solució temporal d'habitatge per a dues persones que, segons va assegurar el col·lectiu, aquesta nit passada haurien hagut de dormir al ras. Després de cinc hores de protesta i de dues reunions amb responsables municipals, l'Ajuntament els va oferir plaça durant un mes a l'alberg juvenil del Carme.

La protesta de la PAHC es va iniciar a les onze del matí al vestíbul de l'ajuntament. Des d'allà, dos membres del moviment van relatar els “casos urgents” de la Fàtima i del Zadik. Segons van explicar, la Fàtima “té un fill d'un any i no té cap ingrés”. Va haver de deixar la casa dels seus pares “per motius familiars” i, després de viure un temps amb una amiga, “aquest mateix dilluns quedarà al carrer”. En Zadik fa vuit anys que viu a Manresa “i tampoc té cap ingrés”. Actualment “viu en un pis que està en obres, sense llum ni aigua calenta, i ha de marxar”. “Està malalt, la seva situació és molt precària i fins i tot ha hagut de dormir en caixers.”

Segons la PAHC, els Serveis Socials de la ciutat “coneixen els dos casos des de fa mesos, però no han aportat cap solució: a ella li diuen que continuï vivint a casa de la seva amiga, però ja els hem dit que no pot ser. I a ell li han ofert un tiquet de bus perquè vagi a un alberg social de Lleida o Barcelona, però ell es vol quedar aquí perquè és el lloc on té una petita xarxa que li pot donar suport.”

Solució “de mínims”

Per aquests motius, la PAHC va demanar “una solució de mínims”: “Som conscients que l'Ajuntament no disposa d'habitatges per poder solucionar aquests casos avui mateix, però sí que els pot facilitar una habitació.”

Un cop acabada la conferència, la Fàtima i en Zadik es van reunir amb la regidora d'Acció Social, Àngels Santolària, que segons van explicar fonts municipals els va reiterar els “recursos” que ja se'ls havien ofert amb anterioritat. La PAHC va qualificar la proposta de “vergonyosa” i va avisar que continuava la tancada.

Quan faltaven deu minuts per les quatre de la tarda, membres de la plataforma van mantenir una segona reunió amb la regidora Santolària, en la qual també hi va ser Joan Calmet, regidor d'Habitatge. Al cap de deu minuts, la PAHC va informar que l'Ajuntament els havia ofert la plaça a l'alberg de Manresa durant un mes. Seguidament, els manifestants van abandonar la protesta.

A través d'un comunicat, l'Ajuntament va assegurar que, si bé es tractava de dos casos coneguts per Serveis Socials, no va ser fins a la reunió d'ahir que les dues persones van informar que es quedaven sense un sostre. En l'escrit, l'Ajuntament també indicava que havien ofert les places a l'alberg manresà perquè era una situació “urgent” i perquè la PAHC havia rebutjat “els recursos que l'Ajuntament tenia disponibles”.

Més casos i més fred

La PAHC va afirmar que no són els únics casos urgents. Entre els concentrats d'ahir hi havia la Remedios, una dona que el 30 de gener, va dir, es quedarà també sense pis.

LA FRASE

La Fàtima té un nen petit i no té cap ingrés; en Zadik tampoc, i ja ha hagut de dormir en caixers automàtics
PAHC Bages


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona