Societat

gastronomia

fira de l'oli

La Fira de l'Oli i les Garrigues vol projecció internacional

Més de 160 expositors, dels quals una trentena estan vinculats directament a l'oli, participen en la mostra, que inaugurarà avui Carme Forcadell

Hi haurà més demostracions gastronòmiques

Abans de tancar el 2016, el Patronat Fira de les Garrigues ja va anunciar que la 54a Fira de l'Oli i les Garrigues havia assolit el 100% de l'ocupació. Més de 160 expositors, dels quals una trentena ocuparan 37 estands vinculats directament a l'oli, participen en la mostra que inaugurarà avui (a les 11 h) la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i que tancarà diumenge (20 h) el cuiner de l'hostal Benet de la capital de les Garrigues, Xavier Benet. A més dels estands vinculats directament a l'oli, 35 expositors han agafat 47 espais al pavelló comercial i uns 14 més, a la vela de productes de proximitat, i cinc expositors i una seixantena de botigues artesanals, d'alimentació ràpida i altres sectors, posaran a la venda els seus productes a l'espai exterior.

En aquesta edició, la fira s'agermanarà amb el Moviment Slow Food internacional. “Aquesta iniciativa ens ajudarà a projectar la qualitat del nostre oli i de la resta de la producció agroalimentària garriguenca arreu del món”, va avançar l'alcalde de les Borges Blanques i president del Patronat Fira de les Garrigues, Enric Mir, en el transcurs de la presentació territorial a Lleida de la fira.

Entre les novetats, Mir va destacar també l'augment de les demostracions gastronòmiques, que a més seran retransmeses en directe per les pantalles gegants del recinte; les visites guiades per les Borges Blanques els dies de fira, i l'ampliació del recinte firal cap al parc del Terrall. Hi haurà, a més, un nou espai de tast d'olis i un nou model d'Oli Bar perquè el públic pugui escollir el millor oli de la fira, un concurs d'Instagram que premiarà la millor foto del certamen, així com un servei de Wi-Fi gratuït amb fibra òptica per a tots els assistents. A més, els visitants podran gaudir de diferents tallers, degustacions, xerrades, presentacions i d'activitats per als més petits, entre moltes altres propostes.

La fira d'enguany també vol posar especial èmfasi en el valor de la contribució que fan les cooperatives i els petits elaboradors de productes agroalimentaris de proximitat i qualitat a la vertebració del territori i a l'impuls de l'economia del conjunt del país. Això ha comportat un dels canvis més destacats a l'interior del recinte, que aquest any disposarà també d'alguns estands més petits, per permetre l'entrada d'aquests productors i cooperatives més petites, que normalment no s'atrevien a adquirir un espai tan gran com el dels altres expositors.

La fira

Del 20 al 22 de gener. Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques.

De 10 a 20 hores

Més de 160 expositors i 60.000 visitants



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona