Societat

educació

protesta

Uns 300 mestres reclamen que “es reverteixin” les retallades

Uns 300 professors, pares i alumnes es van concentrar ahir davant del Parlament, on es debatien esmenes d'Ensenyament al pressupost de la Generalitat per al 2017, per exigir que “es reverteixin les retallades a l'educació pública”. El sindicat de la CGT va ser l'únic convocant de la protesta, a la qual s'hi van afegir mares i pares integrants de la marea groga de diferents centres educatius. La majoria de sindicats d'Ensenyament ha convocat la vaga per al 9 de febrer, data en què s'aprovaran els comptes. Per la CGT, és massa tard fer la vaga llavors perquè ja s'hauran negociat els canvis . Ahir, la incidència de la vaga als centres catalans va ser minsa.

El portaveu de la CGT Ensenyament, Pedro Mercadé, va insistir que els canvis que reclamen als pressupost “són assumibles amb voluntat perquè són serveis de mínims”. Reclamen la reducció de dues hores lectives, que implicaria la contractació de 6.000 docents, i substitucions de baixes des del primer dia, entre d'altres. Des d'Ensenyament, s'indica que s'han assumit reclamacions dels mestres, però aquests asseguren que encara no n'han estat informats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia