Societat

MERCÈ CLARAMUNT BIELSA

Diputada de la Junta de Govern de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona i diputada responsable del CEMICAB

La mediació: una resposta i una oportunitat

Per tercer any consecutiu el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), a través del seu Centre de Mediació (Cemicab) i juntament amb la comissió d'advocats i advocades mediadores, organitza diferents actes amb motiu del Dia Europeu de la Mediació, el 21 de gener.

La celebració d'un dia o en aquest cas d'una setmana de la mediació és important perquè institucions molt diverses realitzen actes per donar a conèixer a la ciutadania que la mediació és una eina que és o pot ser, en molts casos, la resposta o la solució a un conflicte.

El conflicte és un tret inherent a les relacions personals, socials, polítiques, internacionals, etc. i per això s'ha de gestionar de manera que totes les parts en surtin enfortides.

La ciutadania no necessàriament ha de conèixer el dret, el que sí ha de conèixer són les vies i possibilitats que té per resoldre els seus conflictes i gestionar els seus interessos. Per això, la mediació és una eina per donar resposta a un conflicte, ja que les parts enfrontades intentaran arribar a un pacte factible per a ambdues parts.

La mediació és una via que l'advocacia valora a l'hora de plantejar una possible solució davant un problema. Pot ser una resposta al problema i una oportunitat per resoldre'l. I l'advocat/da mediador/a serà allà per seguir tot el procediment.

I amb aquesta filosofia des del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona treballem per difondre aquesta eina tant entre els advocats i advocades com entre la ciutadania. Ho fem a través de l'organització de formació per a l'advocacia, ja siguin seminaris, jornades, col·loquis, tallers... Però també de documents explicatius que facilitem de manera gratuïta a la ciutadania per tal que tinguin informació sobre què és la mediació i com funciona.

A més, l'ICAB organitza enguany, el proper mes de març, el II Congrés de Mediació de l'Advocacia, amb l'esperit d'abordar de forma directa els conflictes en àmbits on fins ara sembla que la mediació encara té algunes dificultats d'arrelament.

En el congrés de mediació abordarem i debatrem la justícia restaurativa en l'àmbit penal i en particular de menors, també els diversos conflictes en les relacions intrafamiliars, la mediació de conflictes en els espais socials i comunitaris, la situació actual de les derivacions a mediació per part dels òrgans judicials catalans quan el conflicte ja ha estat judicialitzat.

La nostra voluntat, la nostra tasca i el nostre objectiu és veure la mediació com una oportunitat i una resposta, adaptant-nos a les noves formes de veure i entendre el conflicte en un món en constant moviment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona