Els estudis de turisme a Girona compleixen vint anys

Alumnes, professors i directius que en algun moment o un altre han estat vinculats amb els estudis de turisme a Girona es van reunir ahir al vespre per començar a commemorar el vintè aniversari de l'ensenyament d'aquesta matèria a la ciutat. Unes 150 persones van participar en la trobada, de caire festiu, que va tenir d'escenari la sala de graus i el claustre de la Facultat de Lletres. Al llarg dels pròxims mesos s'organitzaran més activitats, com ara un sopar popular al mes de febrer, conferències i xerrades.

En el programa d'ahir s'incloïen parlaments dels diversos directors que ha tingut el centre: Josep Maria Corretger, Josep Antoni Donaire, Joaquim Major i l'actual degà de la facultat, Lluís Mundet. També es va convidar a parlar un dels primers alumnes, Joan Moreno, que posteriorment seria dels impulsors de les visites guiades modernes a la ciutat de Girona; i Josep Maria Nadal, el rector que va impulsar la incorporació dels estudis a la UdG.

Al novembre de 1989 va començar en unes aules de l'avinguda Pericot de Girona l'Escola Oficial de Turisme de la Generalitat de Catalunya (EOTC), on es podia aconseguir el títol de tècnic en empreses i activitats turístiques (TEAT). Era el primer cop que s'impartien a l'Estat espanyol estudis de turisme de caire públic. Al 1997, l'escola s'adscriu a la UdG i això permet que el títol esdevingui diplomatura. El següent punt d'inflexió serà el trasllat de l'EOTC a Sant Feliu de Guíxols, on romandrà entre el 1999 i el 2005. Durant aquest període, l'escola s'integra a la UdG, que es converteix en la primera universitat de l'Estat que ofereix turisme a preu públic. Al 2007, el centre es converteix en facultat. Lluís Mundet calculava ahir que en aquests vint anys han passat per les aules uns 3.000 estudiants, «que són la nova generació dels professionals del ram i han fet la transformació d'aquesta indústria a tot el país».

Actualment, la facultat ocupa diversos espais provisionals del campus del Barri Vell. Al curs 2011-2012 estrenarà edifici propi, a Montilivi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida