Societat

Blanes lamenta la marxa de Birrasana a Lloret de Mar

L'Associació Birrasana agraeix al consistori lloretenc el suport

L'alcalde de Blanes carrega contra els grups de l'oposició que qüestionaven els ajuts i recorda les crítiques dels restauradors

Mentre l'Ajuntament de Lloret presentava ahir el seu nou festival, el Birrasana, dedicat a la cervesa artesana, el consistori de Blanes, que el va veure néixer fa sis anys, es lamentava, en un comunicat, de la seva pèrdua. El seu alcalde, Miquel Lupiáñez, va carregar ahir contra dos dels grups de l'oposició (ICV-EUiA i Batega) “perquè no han entès o no han volgut entendre la promoció que representava”, i va criticar l'enfrontament i oposició d'un sector dels restauradors del municipi. Les tres pròximes edicions del Birrasana es faran a Lloret, segons el conveni signat entre els promotors (Cervesa Marina i l'Associació Birrasana) i el consistori lloretenc. Els organitzadors van agrair que Lloret els hagi acollit “amb els braços oberts”, i, malgrat que volen defugir qualsevol polèmica, va quedar palès que el festival ha anat allà on, pel que sembla, el mimaran més.

El setè Birrasana serà del 29 d'abril a l'1 de maig, i se celebrarà a l'espai de l'aparcament de Sa Caleta, d'uns 4.000 m². D'aquests, 1.200 m² els ocuparà una gran vela on hi haurà les cerveses participants i xerrades i activitats complementàries. L'oferta es complementarà amb altres propostes, i tot plegat ha fet que l'Ajuntament de Lloret vegi el Birrasana com un esdeveniment “amb valor afegit”, en paraules del regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, i que l'objectiu del consistori lloretenc sigui “consolidar-lo i fer-lo més gran”. L'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, també va destacar que el Birrasana “aporta autenticitat i singularitat”, que és el que busca Lloret en els esdeveniments, hi va afegir. A més, va dir que les dates no són casuals, ja que s'ha buscat “un pont que permeti que gaudeixin de la fira visitants d'un dia, però també que sigui un atractiu més per a la gent que pernocta a la vila”.

El gerent i cerveser de Cervesa Marina, Pep Andreu, va agrair ahir que l'Ajuntament de Lloret els hagi acollit “amb els braços oberts”, i va recordar que va ser el veto de l'Ajuntament de Blanes –amb la pressió del gremi d'hostaleria blanenc al darrere– a la ubicació del festival al passeig el que va acabar fent que deixessin Blanes. Així ho assenyalava també l'Ajuntament de Blanes en el comunicat, en què exposa que des de la darrera edició “el malestar que ja s'havia expressat anteriorment des del Gremi d'Hostaleria i Restauració havia anat en augment”. El comunicat continua explicant que les queixes eren sobretot perquè la vela tapava la vista dels locals de restauració que hi ha en un tram del passeig, que a més consideraven el Birrasana “competència”, i que el tipus d'usuaris del festival “feia que tot el seu entorn es veiés brut i deixat”.

Lupiáñez va dir que el Birrasana era el tipus d'esdeveniment “interessant i de turisme familiar i sense grans estridències” que volen promocionar. “Lloret ha pogut oferir millors condicions”, hi va afegir.

“Ens fa mal al cor”

Les queixes van fer que l'Ajuntament posés com a condició que el festival no es fes al passeig, segons el consistori, que malgrat tot va oferir altres espais, que els organitzadors del festival consideraven inviables. “Tots som nascuts a Blanes, ens fa mal al cor anar al poble del costat, però ens hi hem vist obligats”, va valorar ahir Pep Andreu.

LA FRASE

Ens fa mal al cor anar al poble del costat, però ens hi hem vist obligats
Pep Andreu
Gerent de Cervesa Marina i tresorer de l'Associació Birrasana


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona