Societat

Festes i tradicions

El carnestoltes cerverí es dedica a l'Aquelarre

Les principals novetats són la introducció d'una temàtica de la festa i la creació del carnaval del comerç

La regidoria de Festes, conjuntament amb diverses entitats i associacions cerverines, han preparat per demà dissabte una nova edició del carnaval. La principal novetat d'enguany és la introducció d'una temàtica a què es dedica la festa, l'Aquelarre de Cervera, coincidint amb el fet que el mes d'agost la gran festa de la ciutat compleix 40 anys.

La segona novetat és la creació, conjuntament amb l'Associació de Comerciants de Cervera, del carnaval del comerç. Demà al matí el rei carnestoltes es passejarà per les botigues i els establiments que s'hagin disfressat. Hi haurà música, gresca i sessió de fotografies. Un total de 40 comerços s'han afegit a la iniciativa i participaran en concurs de decoració d'aparadors.

A la tradicional rua de la tarda hi participaran un total de quatre comparses, tres de categoria infantil i una d'adults, amb unes 170 persones, més totes les que es disfressaran a títol individual. Comença i acaba a la plaça Universitat després de recórrer el carrer General Güell, l'avinguda Catalunya, el carrer Combat i la plaça Sant Miquel. Hi haurà animació a càrrec d'Alea Teatre i batucada amb els Bombollers de Cervera. Finalment, també es repeteix la festa i el concurs de disfresses de la nit, que començarà al pavelló polivalent a les 23.59 h. Amb premis a la millor comparsa, al millor individual i la música del Dj Tete.

D'altra banda, diumenge se celebra a Cervera la Processó del Puro. Fins a l'any 1936, el 16 de febrer se celebrava el que popularment s'anomenava la Processó del Puro, una processó laica que anava de l'Ajuntament fins al cementiri, i en la qual alguns homes hi anaven amb el cigar encès, a diferència de les processons religioses. Avui, es tracta d'un passeig i un espai de tertúlia per a tots els cerverins i entitats locals i es dedica a tots els que han patit, pateixen i patiran. S'inicia a la plaça Major, després del toc de les campanes que recorda els 48 morts amb què va acabar la batalla del 16 de febrer del 1875, i acaba dins del cementiri.

Carnaval

Dia 18, Rua, a les 18 h, plaça de la Universitat

Processó del Puro

Dia 19, a les 12.30 h, sortida de la plaça Major



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona