Societat

Energia

Endesa detecta 47.800 casos de llum punxada a Catalunya el 2016

La majoria d'instal·lacions manipulades s'han trobat a les “grans empreses i als grans consumidors”

Endesa ha detectat 47.800 casos de llum punxada a Catalunya durant el 2016. La companyia elèctrica ha assegurat, a través d'un comunicat, que la majoria d'instal·lacions van ser manipulades per “les grans empreses i els grans consumidors” i només ha atribuït un 1% dels casos a famílies vulnerables. En total, l'energia recuperada en els expedients tramitats ascendeix a més de 647 milions de kWh –l'equivalent al consum de la demarcació de Tarragona durant un mes- , un 61,5% més que el 2015. Davant d'aquestes dades, Endesa ha alertat que cometre frau elèctric “implica posar en greu risc la seguretat i la salut de les persones que conviuen o estan pròximes al defraudador i a les instal·lacions que té manipulades” i ha recordat que “és un acte delictiu penat per llei”.

La companyia elèctrica ha informat que “connectar-se il·legalment a la xarxa o a un comptador pot causar electrocució i incendis no només a les mateixes instal·lacions, sinó també produir accidents similars a qui visquin a prop o entrin en contacte amb els elements manipulats”.

Segons Endesa, punxar la llum és “un recurs il·legal que utilitzen algunes empreses i grans consumidors domèstics per abaratir la seva factura elèctrica a costa de la resta de consumidors”. A més, ha afirmat que “l'impacte negatiu del frau no repercuteix en les companyies elèctriques, sinó que, com succeeix amb el frau fiscal, afecta directament als recursos de la resta d'empreses i ciutadans, perquè es tradueix en un increment de la factura elèctrica”. Per tot plegat, la companyia ha informat que “realitza accions efectives contra el frau amb el suport d'equips especialitzats i aplicant els avanços tecnològics a les xarxes intel·ligents”.

34.530 a Barcelona

Durant el 2016 la companyia elèctrica ha detectat un 28% més de casos de llum punxada que l'any passat. A la demarcació de Barcelona és on s'han detectat més instal·lacions manipulades, concretament Endesa hi ha obert 34.530 expedients per frau. A les comarques de Girona se n'han registrat 5.361, a les de Tarragona 5.764 i a les de Lleida 2.166.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES