Societat

Sistema penitenciari

Acaba la tancada dels funcionaris de presons a la Model

Els convocants reivindiquen l'“èxit rotund” de la mobilització, en la qual han participat una mitjana d'entre 55 i 60 treballadors

El director general de Servei Penitenciaris cita al seu despatx quatre dels sindicats del centre

Els funcionaris de presons que feien una tancada des de dijous a la nit a la Model han posat fi a la protesta aquest divendres a dos quarts de sis de la tarda, ha informat l'ACN. La mobilització s'ha fet per reclamar més informació sobre el trasllat del centre penitenciari barceloní.

El sindicat Acaip Catalunya ha reivindicat que l'acció ha estat un “èxit rotund”, si bé no han aconseguit que el director general de Serveis Penitenciaris, Amand Calderó, els anés a veure a la Model per donar-los explicacions.

Segons les dades d'Acaip, una mitjana d'entre 55 i 60 persones han assistit a la tancada mentre ha durat, i 37 persones han fet nit a la presó. El sindicalista Francesc López ha puntualitzat que els treballadors han “respectat escrupolosament” el servei, i ha assegurat que el director de la presó els ho ha reconegut així mateix. A més, ha considerat “vergonyós” que des de Serveis Penitenciaris s'hagi demanat que efectius de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra patrullessin als voltants de la zona de la Model, una acció que ha considerat “del tot innecessària”.

La resta de sindicats de la plantilla, CATAC, CCOO, UGTPRESONS i CSIF, sí que han parlat amb Calderó a la reunió que el responsable de serveis Penitenciaris havia convocat al seu despatx com a contraoferta. Els quatre sindicats han emès un comunicat posterior on expliquen que a la reunió han reiterat al director general que cal “posar fi” a la “tramposa cerimònia de la confusió” que, segons ells, practica el departament de Justícia. Els sindicats remarquen que els treballadors de la Model són “víctimes” d'aquesta situació, que és la que, segons justifiquen, ha provocat la protesta d'aquest dijous i divendres

També li han exigit que a la reunió del grup de treball penitenciari que tindrà lloc aquest dilluns, els màxims responsables del departament concretin el què i el com del que volen fer i “deixin de prendre el pèl als treballadors”. Segons indiquen, Calderó no ha volgut avançar res de la reunió de dilluns, però sí ha afirmat que “clarificarà moltes incògnites”.

A parer del sindicat Acaip, el comunicat demostra que la trobada “no ha servit per a res”. Per això afirma que la reivindicació “tenia sentit”, per bé que no se'ls ha escoltat.

L'organització reafirma que el govern “continua amagant informació” sobre el trasllat de la Model i sobre el futur de les 433 persones que hi treballen.

Des de Justícia indiquen que la reunió que s'ha mantingut aquest matí entre el director general de Serveis Penitenciaris i els quatre sindicats majoritaris al Comitè d'Empresa de la Model demostra la voluntat d'escoltar de l'Administració. També avança que els sindicats seran els primers a conèixer la decisió que prengui la conselleria sobre el futur de la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar