Societat

Comunicacions

Tres pobles queden sense cobertura quan s'acaba el gasoil de l'antena d'Alpens

Exigeixen un repetidor elèctric que ho solucioni

L'antena repetidora de Movistar que hi ha a la muntanya de Puigdon, en terme municipal d'Alpens i que dona servei tant a aquesta població com a Borredà, Sant Jaume de Frontanyà i les Llosses, fa temps que deixa sense cobertura els veïns cada cop que s'acaba el gasoil del generador amb què funciona, una circumstància que es dona cada dos per tres. “Podem estar setmanes sense cobertura i moltes vegades coincideix en caps de setmana o a l'estiu, amb la qual cosa les cases de turisme rural i molta gent queda penjada”, expliquen des de l'Ajuntament d'Alpens.

El corrent elèctric no arriba a l'antena i per això funciona amb un generador de gasoil, però tot sovint “se'ls acaba o els el roben i mentrestant no funciona”. Fa uns anys, l'Ajuntament d'Alpens, aprofitant que es posava la llum en algunes cases del municipi, va oferir a Telefónica que es fes càrrec de pagar l'electrificació des de l'últim pal fins a la seva antena (que també dona altres serveis, com ara el d'internet per satèl·lit Iberbanda), però la companyia ho va rebutjar. La resposta va ser la mateixa quan també se'ls va oferir pujar per l'altre vessant de la muntanya. Davant els problemes que causa el grup electrogen (i els consegüents efectes en la contaminació acústica i ambiental), molts veïns d'Alpens s'han fet clients de Vodafone, que dona més bon servei al nucli però no tant a les cases de pagès.

Exigeixen solucions

Des de Borredà, l'alcalde, Joan Roma, ho té clar: “És un problema històric i no n'hi ha prou amb solucions provisionals.” Roma recalca que el principal problema és que no arriba l'electricitat a la zona de l'antena i exigeix que això canviï. Segons explica, en el seu moment ja es va intentar acordar amb els propietaris de les finques del voltant fer arribar la llum al lloc, però no hi va haver consens.

Ara, després d'uns primers dies de febrer terribles, l'alcalde diu que no n'hi ha prou amb solucions provisionals. “Cal un sistema que funcioni amb electricitat”, constata. A més, té el compromís de la delegada del govern a la Catalunya central, Laura Vilagrà, que parlarà amb l'operadora per solucionar el problema que sacseja la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona