Societat

El govern exigeix que Madrid “es posi les piles”

La consellera de Presidència, Neus Munté, confia que la manifestació serveixi “per desencallar per sempre” la situació dels refugiats

Forcadell espera que canviï “la política nefasta de la UE”

“Cal que tots els estats europeus i l'Estat espanyol es posin les piles” perquè els refugiats puguin “sortir de manera segura”. És l'exigència que va refermar la portaveu del govern i consellera de Presidència, Neus Munté, que va assistir a la manifestació a favor de l'acollida de refugiats, juntament amb altres membres del govern. També hi eren el conseller d'Exteriors i Relacions Institucionals, Raül Romeva; la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa; la consellera de Governació, Meritxell Borràs; el conseller de Salut, Toni Comín; i la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret. Tots ells, després, van anar cap al Palau de la Generalitat, on el president, Puigdemont, va oferir una recepció als organitzadors de la campanya Casa nostra, casa vostra. En una trobada que va durar aproximadament una hora, els organitzadors de la campanya li van transmetre la demanda d'un pacte social contra el racisme i la xenofòbia.

Munté va expressar el desig que la manifestació serveixi “per desencallar d'una vegada per sempre” la situació dramàtica dels refugiats. “Estem aquí per manifestar que som una societat compromesa”, va afegir. A més, va defensar que tant la Generalitat com les administracions locals i les entitats estan “preparats, coordinats i mobilitzats” per poder acollir.

També en la protesta, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va demanar que “s'obrin les fronteres” per poder rebre els emigrants. “Esperem que la manifestació d'avui serveixi perquè altres ciutats i estats d'Europa facin el mateix i intentem canviar aquesta política nefasta de la Unió Europea”, va subratllar.

Alguns dels consellers que hi van assistir van emetre comentaris i imatges a través del Twitter. “Per defensar els drets humans, per dignitat i per dir ben fort que #volemacollir hem omplert els carrers”, va apuntar la consellera Bassa. “Un mar de solidaritat amb els refugiats: ens juguem la dignitat en com tractem les víctimes innocents de la història”, va piular Comín. I la titular d'Agricultura, va anotar: “Diem fort i clar que #VolemAcollir. Pels drets i la dignitat de tothom.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona