Societat

Els sindicats de la Model reclamen mesures compensatòries pel trasllat fora de Barcelona

UGT i ACAIP veuen “pressa” a la Conselleria per tancar la presó barcelonina i recriminen al Departament falta de voluntat negociadora

Els sindicats de treballadors penitenciaris de la presó Model de Barcelona segueixen estant en desacord amb el tancament immediat del centre, abans que s'obrin les dues noves presons de la Zona Franca. Després de la reunió d'aquest dilluns al matí i de l'anunci oficial fet pel conseller, Carles Mundó, de tancar la Model al juny, UGT i ACAIP han sostingut les queixes d'aquestes últimes setmanes en contra del trasllat de funcionaris i interins a presons de fora de la capital catalana.

En declaracions a l'ACN, Xavier Martínez, d'UGT, ha advertit la Conselleria que el sindicat serà molt dur en les negociacions de les properes setmanes pel que fa a les condicions dels trasllats de treballadors. Així, Martínez vol que els treballadors de la Model puguin escollir lliurement el centre on hauran de treballar, el lloc de treball específic dins de cada centre i el torn horari. A més, reclamen que els treballadors no perdin poder adquisitiu, que recuperin condicions laborals d'abans de les retallades i que rebin “indemnitzacions reals” pel trasllat forçós. Per últim, volen que els treballadors de la Model tinguin prioritat a l'hora de tornar a centres de la capital catalana quan hi hagi vacants als altres dos centres, Trinitat i Wad-Ras, i a les futures presons de Zona Franca.

Martínez creu que amb l'anunci oficial d'aquest dilluns “s'ha acabat l'obra de teatre” iniciada amb la signatura del conveni entre Govern i Ajuntament de Barcelona, i després de “marejar la perdiu” s'ha fet públic “el que ja sabien de fa mesos”. El sindicalista també ha volgut destacar que si algun treballador de la Model viu fora de Barcelona i no ha demanat el trasllat a altres presons és per algun motiu.

Per la seva banda, Francesc López, d'ACAIP, s'ha queixat que no els han deixat entrar a la reunió d'aquest dilluns al matí tot i tenir 273 signatures de treballadors de la Model que ho avalaven, el 60% del total. A més, s'ha queixat de la “falta de voluntat de diàleg” del departament i el seu “obscurantisme” sobre una decisió que “ja han pres”. En aquest sentit ha lamentat la “pressa política” per tancar la Model i ha vaticinat que el període per tancar-la és massa curt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós