Societat

municipal

mobilitat

Mataró ampliarà algunes de les voreres més estretes

Un incident entre la policia local i una dona que anava amb un cotxet evidencia la necessitat d'actuar-hi

La mare va rebutjar pujar-hi perquè no hi cabia i l'han sancionada per “desobediència”

L'Ajuntament de Mataró intentarà posar remei a l'estretor d'algunes de les voreres de la ciutat. La proposta d'ampliar aquests espais, que ja s'estudiava en el marc del nou pla de mobilitat, és més urgent que mai després d'un episodi que ha trasbalsat la comunitat educativa de l'escola Joan Coromines. Els fets van tenir lloc dimecres passat, quan dos policies locals van trobar dues dones que caminaven en paral·lel i cadascuna amb un cotxet de nen pel carrer de Sant Ramon en sentit contrari a la circulació dels vehicles. Una d'elles sí que anava per la vorera, mentre que l'altra anava per la calçada. Els agents van requerir dos cops a la dona que circulava per la carretera que pugés a la vorera, sense èxit. Si amb això no fos prou, en arribar a la cruïlla amb el carrer de Sant Bonaventura es va produir una situació de risc, quan un cotxe va girar per accedir a Sant Ramon i va haver de frenar de cop per evitar l'atropellament. Per aquest motiu, la mare va ser sancionada amb 200 euros “per no haver obeït les indicacions dels policies”.

Si per l'Ajuntament la mare va posar en risc els nens i podia pujar a la vorera igual que ho feia la seva acompanyant, per la dona denunciada es tracta d'un cas “d'abús de poder” i manté que si no va fer ús de la vorera és perquè és massa estreta per anar-hi amb un cotxet i, a més, agafava de la mà el seu altre fill. En aquest sentit, recorda que l'ordenança de circulació del mateix Ajuntament preveu aquest supòsit i assenyala que en situacions conflictives com la que es va viure les persones amb mobilitat reduïda, d'edat avançada o acompanyades d'infants, ja sigui amb o cotxet o sense, tindran “especial preferència” en les zones de vianants i també a la calçada quan sigui “imprescindible”. Amb l'argument que no tenia cap més opció que baixar de la vorera, l'afectada té intenció de recórrer contra la sanció.

Les dificultats

El cas d'aquesta veïna ha fet aflorar una mancança que no és només d'aquest carrer en concret, sinó de molts d'altres d'arreu de la capital maresmenca. Quan les voreres són estretes passar-hi es fa especialment difícil si l'espai és molt transitat i si, a més, a prop hi ha una escola. La comunitat educativa del Joan Coromines ja va presentar el mes de gener un informe en què es denunciaven les deficiències dels accessos al centre, entre els quals destaca l'existència d'aquesta vorera estreta on s'ha detectat un alt risc d'accidents. Precisament per això l'Ajuntament estudia una proposta d'actuació que es basaria a ampliar l'espai de vianants en aquest tram de via i a prescindir de les places d'aparcament. La regidora de Via Pública de Mataró, Núria Moreno (PSC), va admetre ahir que aquest és un dels punts negres que ja s'han detectat a la ciutat i que la intenció és millorar-lo.

LA FRASE

Aquest és un dels punts negres de la ciutat i la intenció és actuar-hi per millorar la situació
Núria Moreno
regidora de via pública

LA XIFRA

200
euros
és la sanció que va posar la policia local de Mataró a la dona que no va fer cas als agents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona