Societat

successos

El lladre del camió de butà té antecedents penals a Suècia

La nit abans del robatori va gastar 20.000 euros en drogues, begudes i sexe a Barcelona

L'home, de 32 anys, continua en una unitat psiquiàtrica d'un hospital

L'home de 32 anys que abans-d'ahir al matí va provocar el pànic a Barcelona en robar i conduir un camió de butà està fitxat al seu país natal, Suècia, per diversos delictes com ara furt i conducció sota els efectes de l'alcohol i sense permís, i el 2008 va ser condemnat a tres anys de presó per maltractament a la llar i delictes vinculats a les drogues.

En una roda de premsa, el comissari dels Mossos d'Esquadra a Barcelona, Joan Carles Molinero, va detallar ahir que la policia catalana ha rebut aquest matí la notificació oficial, en el marc de la cooperació internacional, que confirma que el detingut és un “conegut” a les bases de dades policials de Suècia, per delictes comuns.

L'home que ahir al matí va robar el camió i va emprendre una fuga de deu minuts en els quals va recórrer 3 quilòmetres, en alguns trams contra direcció, fins que va ser frenat a trets, va actuar de forma improvisada, sense planificar, en un estat alterat i inestable, després de passar una nit de festa.

Els Mossos d'Esquadra també estan en espera que les autoritats bancàries donin resposta a la petició judicial per poder confirmar que la nit abans de protagonitzar l'incident el detingut va gastar uns 20.000 euros en sexe, drogues i alcohol. Molinero va precisar, no obstant això, que quan va ser detingut portava a sobre 3.000 corones sueques en metàl·lic (uns 325 euros).

La policia catalana també està pendent de rebre el resultat de l'anàlisi toxicològica del detingut, que està ingressat en un hospital psiquiàtric de Barcelona, on se'l sotmet a proves per avaluar el seu estat mental.

Sis delictes

Després de prendre declaració a diversos testimonis, els Mossos han acordat atribuir també al detingut un delicte de temptativa d'homicidi, perquè diverses víctimes han testificat que si no l'haguessin pogut esquivar les hauria envestit.

D'aquesta manera, són ja sis els delictes que li atribueixen els Mossos, després que a primera hora del matí el conseller d'Interior, Jordi Jané, va informar que també el consideraven autor dels delictes de furt de vehicle, atemptat a agents de l'autoritat, conducció temerària, lesions i danys.

No obstant això, el jutge, com sempre, és l'únic que pot imputar els delictes a aquest home, i en aquest cas la investigació ha recaigut en el jutge del jutjat d'instrucció número 10 de Barcelona, que dimarts passat estava en funcions de guàrdia. El jutge, això sí, fonamentarà els indicis en l'atestat i el relat de fets policial i la declaració dels testimonis i proves pericials. Amb tots aquests elements determinarà si se'l pot acusar del delicte més greu assenyalat, com és la temptativa d'homicidi, ja que s'han de complir certs requisits, marcats pel Codi Penal.

El comissari Molinero va detallar que la informació internacional facilitada per les autoritats sueques als Mossos confirmen que el detingut va ser condemnat el 2008 a tres anys de presó per maltractament domèstic, furt, conduir sota els efectes de l'alcohol i delictes relacionats amb les drogues

LA XIFRA

3
anys de presó
és la condemna que va rebre l'home a Suècia per maltractament a la llar i delictes vinculats a les drogues.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós