Societat

rodalies

protesta

Retards superiors a les 3 hores a Rodalies per les protestes que demanen el soterrament de les vies

La manifestació per demanar el soterrament de les vies a Montcada i Reixac d'ahir dimecres al vespre van afectar 11.000 viatgers de 90 trens

La manifestació per demanar el soterrament de les vies a Montcada i Reixac aquest dimecres al vespre després de l'atropellament mortal d'un noi de 16 anys d'aquesta setmana va causar retards superiors a les tres hores i molts dels viatgers no van arribar a les seves destinacions fins a la matinada. Els concentrats van ocupar les vies de les línies R2 nord i R11 des de dos quarts de vuit del vespre fins a dos quarts de dotze de la nit i la circulació va quedar interrompuda entre Sant Andreu Comtal i el municipi. A més, durant una hora, entre vuit i nou del vespre aproximadament, també es van ocupar les vies a l'estació de Montcada Reixac-Manresa, per on passen els combois de les línies 4 i 7, i els retards van superar els 60 minuts. En total, es van veure afectats 90 trens i més d'11.000 viatgers, en l'“afectació ferroviària més important d'aquest any”, segons la companyia Renfe.

Els retards en els trens, de més de 180 minuts a les línies R2 nord i R11, entre Portbou i Barcelona, i superiors als 60 minuts a les línies R4 i R7 es van mantenir fins al final del servei.

L'atropellament d'aquest dimarts es va produir a l'altura del Parc de les Aigües. Es tracta de la víctima 168 per culpa del creuament de les vies, fet que va desencadenar una nova concentració ciutadana per exigir el soterrament de la infraestructura.

Després de l'accident, el ministre de Foment, Iñigo de la Serna, va trucar l'alcaldessa de Montcada i Reixac (Vallès Occidental), Laura Campos, per oferir-li la millora de les mesures de seguretat, amb una revisió global de les tanques que delimiten la línia R2 i la construcció d'un pas soterrat per a vianants. L'alcaldessa va lamentar que De la Serna “funcioni per acció-reacció” arran de l'accident, i va insistir que la solució passa per soterrar les vies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona