Societat

refugiats

Atletes alts i solidaris

Els gegants de Teià correran la marató de Barcelona per recaptar diners i donar-los a un camp de refugiats de Grècia

Serà la primera parella de figures que hi participaran

Es faran unes 1.000 samarretesque serviran per recaptar els diners

La marató de Barcelona, que se celebrarà el 12 de març vinent, tindrà dos participants molt singulars: en Pere Noguera i l'Elionor, els gegants de Teià. Aquesta serà la primera parella de gegants que correrà aquesta cursa ja que, abans, hi va prendre part la geganta de Sant Celoni. Més enllà d'aquest fet, la participació d'en Pere i l'Elionor persegueix la finalitat solidària de recaptar fons per destinar-los a un camp de refugiats de Grècia.

La idea va sorgir d'un veí del municipi, Josep Villagrasa, un habitual de les maratons. “Aquest any em feia mandra tornar a córrer la marató de manera habitual i, després de donar-hi moltes voltes, vaig pensar a vehicular-ho a través dels gegants”, va explicar. Villagrasa va comentar aquesta idea al mossèn de la parròquia de Sant Martí de Teià, que va ser qui li va proposar que la iniciativa tingués una finalitat social i vincular-la a l'ajuda del drama dels refugiats. “Em va semblar genial la idea, i ho vaig proposar a la colla gegantera del poble, que s'hi van avenir ràpidament”, va comentar el veí.

A partir d'aquí, la proposta va anar prenent cos i, per tal de recaptar les aportacions econòmiques, des d'aquesta setmana es posaran a la venda al municipi unes samarretes en suport a la iniciativa. “De moment en farem unes 1.000 que es vendran a 10 euros cadascuna, però si veiem que hi ha molta demanda, segur que en farem més”, va exclamar Villagrasa, que va explicar que ara per ara es vendran físicament a determinats punts de Teià, però no es descarta que també es puguin comprar de manera telemàtica. A més, durant el trajecte de la marató, els gegants de Teià també lluiran la samarreta amb una mida feta expressament per a la seva envergadura. “La feina també va ser a l'hora de convèncer l'organització de la marató d'aquesta iniciativa”, va revelar el corredor. “Primer, es van estranyar una mica però de seguida ho van veure clar i ens va donar totes les facilitats del món per poder portar els gegants a Barcelona per córrer”, va dir.

Tal com va explicar l'ideòleg d'aquesta proposta, ja s'ha constituït un grup de més d'una dotzena de voluntaris que seran els que s'aniran rellevant durant la cursa perquè en Pere i l'Elionor tinguin cames fresques per arribar fins la línia de meta. “La intenció, clarament, és que els gegants acabin la cursa, i hem calculat que es podria fer amb unes cinc hores”, va subratllar Villagrasa.

Finalment, segons va comentar l'organitzador, està previst que els gegants de Teià estiguin exposats en un dels pavellons de l'avinguda Maria Cristina de Barcelona des de dos dies abans que comenci la marató. “Estic molt content de la implicació de tot el poble en aquesta acció, i si es recapten prou diners, potser fins i tot anem més enllà i demanarem que es destinin a acollir una família de refugiats a Teià”, va avançar Villagrasa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós