Societat

Desarticulat un grup itinerant especialitzat en el robatori d'oficines i habitatges a Madrid, Barcelona i Alacant

Els pispes visitaven els seus ‘objectius' dies abans disfressats de tècnics de telefonia o de companyies d'alarmes

La policia espanyola ha desarticulat un grup itinerant especialitzat en el robatori amb força d'oficines i habitatges que havia actuat a Madrid, Barcelona i Alacant. Els cinc integrants de l'organització criminal han estat arrestats a la capital espanyola i se'ls imputa un total de 7 robatoris (5 a Madrid, 1 a Barcelona i 1 a Alacant). Els pispes visitaven els seus ‘objectius' dies abans disfressats de tècnics de telefonia o de companyies d'alarmes, inclús utilitzant falsos carnets d'aquestes empreses per identificar-se.

Amb el pretext d'unes tasques de manteniment, els lladres aprofitaven per estudiar amb detall cada tipus d'alarma, la ubicació de la centraleta i també de la caixa forta. Per efectuar el robatori, el grup criminal forçava els panys de l'oficina o habitatge, inutilitzava els sistemes d'alarma i obria les caixes fortes amb l'ajuda d'un bufador de soldadura d'oxitall. La investigació es va iniciar l'abril del 2016, després que s'enxampés un dels sospitosos en un robatori amb força en una empresa editorial de Madrid.

En aquella ocasió, els autors van sostreure 20.000 euros en efectiu d'una caixa forta, fent servir un bufador de soldadura. Els agents de la policia van constatar que un dels autors va visitar l'oficina dies abans, fent-se passar per un tècnic d'una empresa de telefonia.

En aquelles mateixes dates, es van identificar a Barcelona dos dels investigats, que viatjaven en un vehicle on hi havia uniformes de tècnics de l'empresa de telefonia. Gràcies a la col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, aquests dos individus van ser relacionats amb un robatori amb força comès en un habitatge de Barcelona. Mig any després, al setembre del 2016, els dos principals investigats van ser identificats com els autors d'un robatori amb força en unes oficines de Dénia. En aquell mateix setembre, també se'ls va poder relacionar amb uns altres quatre robatoris amb força en oficines al llarg del 2016.

El grup actuava amb un elevat grau d'especialització a l'hora de cometre els delictes. Comptaven amb coneixements tècnics per obrir panys, anul·lar sistemes d'alarmes i obrir les caixes fortes amb bufadors d'oxitall. A més, prenien mesures de seguretat habitualment en la seva vida diària, amb canvis freqüents de mòbils i vehicles. A banda d'arrestar a Madrid els cinc integrants del grup criminals, la policia espanyola va registrar dos domicilis on es van decomissar 2.137 euros en efectiu, 9 telèfons mòbils, 2 tauletes i un ordinador portàtil, 6 rellotges i una polsera de diferents marques, diverses factures, manuals d'instrucció de jocs de rossinyols per obrir panys, així com material per forçar panys a través del mètode del bumping o l'impresioning com claus modificades, cilindres d'alumini, claus verges i bombins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona