Societat

comerç

internet

La Catalunya Central, on més pugen les compres a internet

Creix en setze punts percentuals el nombre de famílies que han adquirit productes a través de la xarxa alguna vegada

Hi ha el doble d'incidències amb els proveïdors d'internet a les llars de la regió

Fort increment del nombre de persones que declaren haver comprat alguna vegada a través d'internet a les comarques centrals. La regió se situa com l'àrea del país on més han crescut aquests tipus de compres, amb un augment de setze punts percentuals en dos anys. Osona és la comarca més avesada a adquirir productes a la xarxa i el Berguedà, la que menys. Són dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) sobre l'accés i l'ús d'internet de les quals també es desprèn que els problemes amb les empreses proveïdores d'internet es doblen i voregen el 30%.

L'Idescat ha publicat una enquesta a les llars catalanes del 2015 –l'última que s'ha fet– que inclou les comarques del Bages, Osona, Berguedà, Moianès, Solsonès i una petita part de l'Anoia (la que no forma part de la vegueria del Penedès). En l'estudi, aquestes comarques apareixen com les líders en creixement de les compres a internet, amb un creixement del 16% entre el 2013 i el 2015 (l'enquesta es fa cada dos anys). Compatibilitzant-hi totes les poblacions anoienques, l'augment de les compres per internet en aquest lapse de temps és de prop de 13 punts, i ha passat del 40,8%, el 2013, a un 53%, el 2015. L'increment encara és més destacat en la comparació amb deu anys enrere, ja que el 2005 només un 12,2% de famílies havien comprat algun cop per internet.

Les dades fetes públiques la setmana passada analitzen tant els equipaments que hi ha a les llars per connectar-se a internet com l'ús que en fan les famílies. En el primer cas, cal destacar que el telèfon mòbil és el més estès i supera de molt l'ordinador. Fins a un 96,6% de les llars amb almenys un membre de 16 a 74 anys disposen de telèfon mòbil, mentre que en el cas de l'ordinador, la xifra queda en el 77,2% de les llars. A més, un 79,2% de les famílies tenen accés a internet i un 78,2% hi naveguen amb banda ampla i, per tant, a alta velocitat. De l'enquesta també es desprèn que en dos anys s'han gairebé doblat les llars que han tingut incidències amb el seu proveïdor d'internet. Les queixes passen del 15%, el 2013, a més del 28%, el 2015, a la regió. I superen el 30% al Berguedà i el Bages. On menys problemes hi ha hagut és a Osona.

L'enquesta també pregunta a les famílies sobre l'ús de l'ordinador, internet i el correu electrònic en els últims tres mesos. En aquest cas, set de cada deu enquestats admeten que han usat el correu en els últims tres mesos. A Osona és on el consulten més, i al Berguedà, on ho fan menys, mentre que asseguren que ha consultat alguna cosa a internet gairebé un 80% de la població. De fet, superen aquesta xifra a Osona, el Moianès i Anoia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona