Societat

ensenyament

Més de 83.000 alumnes inicien aquest dimarts les proves de tercer de Primària 

La comunitat educativa rebutja les proves i demana que siguin mostrals

Un total de 83.470 alumnes iniciaran aquest dimarts les proves d'avaluació diagnòstica de tercer de Primària a les escoles catalanes, segons han informat fonts de la conselleria d'Ensenyament de la Generalitat. Les proves, que se celebren fins al 13 de març, tenen caràcter orientador i formatiu per als centres, no determina l'expedient acadèmic individual de l'alumne i estan elaborades pel Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu.

El centre decideix el dia o els dies concrets en què realitzen les proves en la quinzena prevista, però tots els grups ho han de fer simultàniament. L'avaluació diagnòstica de tercer de Primària consta de les proves de competència en llengua catalana, en llengua castellana, en llengua aranesa -només a Aran- i la matemàtica.

Segons la Generalitat, els resultats de la prova, al costat d'altres indicadors, ajuden els centres a analitzar, valorar i reorientar, si és necessari, la pràctica docent per aconseguir les competències i aprenentatges que estableix el currículum.

Rebuig a les proves

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (Muce), sindicats, la Xarxa d'Escoles Insubmises (XEI) i Fapac han mostrat aquest dilluns en un comunicat conjunt el seu rebuig a les proves, tant de tercer de Primària, com de sisè de Primària i quart d'ESO, perquè provoquen una “regressió pedagògica” que va en contra l'actual conjuntura d'innovació educativa.

També han considerat que s'han convertit en un instrument de segregació” per als alumnes i centres, ja que, al seu judici, les proves permeten etiquetar i classificar els alumnes en funció dels resultats obtinguts.

Per això, han mostrat el seu suport a les famílies que es manifesten en contra d'aquestes avaluacions, i han demanat a la Generalitat i el Consell Superior d'Avaluació que les proves es converteixin en mostrals i es fomentin formes d'avaluació no estandarditzades.

Segons els signants del comunicat, les proves censals s'estan convertint en “una eina fiscalitzadora” que focalitza tota la responsabilitat dels resultats en les famílies, els centres i els docents.

La XEI va xifrar el curs passat en un total de 1.595 famílies catalanes les que es van sumar a la campanya d'objecció de consciència de les proves de tercer i sisè de Primària, mentre que la Generalitat va assenyalar en menys de 900 els estudiants que no les van fer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt