Societat

tribunals

transport sanitari

El judici dels empleats de les ambulàncies contra TSC, vist per a sentència

Els treballadors van exposar davant del TSJC les pressions a què van ser sotmesos per part de l'empresa perquè acceptessin canvis laborals

El judici pel conflicte col·lectiu interposat pels treballadors de les ambulàncies de les comarques gironines i l'Alt Maresme en contra de l'empresa Transport Sanitari de Catalunya (TSC) va quedar ahir vist per a sentència. En el judici, que es va fer ahir a la sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a Barcelona i es va allargar més de cinc hores, una desena de treballadors que van comparèixer com a testimonis van exposar les irregularitats que presumptament hauria comès l'empresa a l'hora de negociar individualment amb cadascun d'ells les noves condicions laborals mentre hi havia un procés de negociació obert, i també les pressions a què van ser sotmesos perquè les acceptessin. Juan Ramón Rodríguez, del Sindicat del Transport Sanitari de Girona (STSG) –que ha presentat la demanda per conflicte laboral juntament amb el comitè d'empresa–, va manifestar després del judici que confien que el jutge els doni la raó. “Creiem que amb els testimonis que hem aportat, i que han explicat els canvis de categoria laboral, de destinacions i de canvi de servei que l'empresa va imposar de forma unilateral, al jutge li ha quedat ben clar tot”, va manifestar. Segons les mateixes fonts, els advocats de l'empresa adjudicatària van posar sobre la taula arguments de tipus organitzatiu per justificar les baixades de categories professionals, que haurien afectat a uns 120 treballadors. Per la seva part, els representants dels treballadors sostenen que l'objectiu d'aquests canvis són d'estalvi econòmic i de benefici per a TSC.

LA XIFRA

120
treballadors
de les ambulàncies haurien acceptat sota pressions la baixada de categoria professional.

LA DATA

11.01.17
dia
en què es va donar el tret de sortida a la batalla judicial contra TSC amb una vista al jutjat social núm. 2 de Girona.

Suport d'altres empleats i estudiants

La declaració de treballadors d'ambulàncies de les comarques gironines al TSJC va tenir el suport d'empleats de TSC d'altres indrets de Catalunya, principalment de Barcelona, i d'estudiants de Vic que estan intentant treure's el títol de tècnic de transport sanitari. A les comarques gironines, hi ha uns cinc-cents treballadors, 200 dels quals estan en el sector urgent i la resta, en el sector no urgent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt