Societat

societat

Més de 600 joves apadrinen avis a través de Càritas

El projecte, que fa nou anys que es desenvolupa a la diòcesi de Girona, ha augmentat en nombre de participants, voluntaris i centres col·laboradors

Posar en relació joves estudiants i persones grans que viuen en centres residencials per fomentar la relació intergeneracional. Aquest és l'objectiu del projecte Apadrinar un avi, que desenvolupa el programa Acompanyament a la Gent Gran de Càritas Diocesana de Girona des de fa nou anys. Aquest curs, ja són 608 els joves voluntaris que apadrinen i acompanyen 536 persones grans. Els joves van a les residències setmanalment –de manera individual, per parelles o en grup– i dediquen l'estona a la persona gran apadrinada en la conversa, el passeig o fer activitats conjuntes. D'aquesta manera, els joves contribueixen al benestar de les persones grans aportant-los autoestima i optimisme i les persones grans aporten saviesa i experiència als joves.

“Ara quan veig una persona gran pel carrer la miro d'una manera diferent, amb molt d'afecte. Penso que tenen una història per explicar i em venen ganes d'apropar-m'hi i parlar-hi”, explica la Lídia, que és una de les voluntàries del projecte. La Maria, treballadora d'un dels centres col·laboradors, assegura que la presència dels joves “ha creat un clima d'optimisme que ha afavorit l'ambient de participació i les ganes de relacionar-se amb altres persones”.

Vint poblacions

El projecte Apadrinar un avi és una iniciativa de Càritas coordinada amb els centres educatius on estudien els joves i els centres residencials on es troben ingressades les persones grans. El projecte disposa d'un equip de deu persones contractades i una vintena de voluntaris de suport. Hi participen 53 centres residencials i 54 centres educatius de fins a vint poblacions de tota la diòcesi. Es du a terme a Banyoles, Besalú, Cadaqués, Caldes de Malavella, Figueres, Girona, la Bisbal d'Empordà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Malgrat de Mar, Olot, Palafolls, Palafrugell, Palamós, Pineda de Mar, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners, Sils i Torroella de Montgrí.

LA XIFRA

536
persones
grans es beneficien d'aquest programa de voluntariat que es fa als centres residencials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona