Societat

subministrament d'aigua

protesta

La manifestació per l'aigua a Terrassa té 70 adhesions

Entitats, sindicats i partits polítics donen suport a la marxa del dia 19 per reclamar al consistori que recuperi el servei i contra la “judicialització i obstaculització” del procés de l'empresa Mina

Gairebé una setantena d'entitats d'arreu del país, associacions de veïns, sindicats i formacions polítiques han expressat el seu suport i col·laboració per a la manifestació promoguda des de la Taula de l'Aigua i Aigua és Vida el 19 de març que ve a Terrassa per reclamar al consistori que agilitzi els tràmits per municipalitzar el servei d'aigua després que al desembre acabessin els 75 anys de concessió a Mina, Aigües de Terrassa. Els convocants de la protesta van presentar dimarts, coincidint amb l'anunci de la remodelació del cartipàs amb la creació de la regidoria de l'Aigua, els detalls de la mobilització en un acte en què van ser presents representants dels quatre partits a l'Ajuntament –el PSC, TeC, ERC-MES i la CUP–, que representen 20 dels 27 regidors, que ja van votar a favor de recuperar la gestió directa del servei.

Amb els lemes S'escriu aigua i es llegeix democràcia i Per una gestió pública democràtica de l'aigua, la manifestació començarà a les dotze del migdia a l'estació del Nord i acabarà davant de l'ajuntament, en un recorregut d'un quilòmetre que passarà per davant de les instal·lacions de l'empresa Mina del carrer del Nord. Els organitzadors esperen que la manifestació sigui multitudinària, tenint en compte que pot ser la primera gran ciutat de Catalunya que recuperi la gestió directa de l'aigua, després d'haver recollit prop de 8.000 firmes a favor de la reversió del servei i que també hagi estat avalada pel Parlament Ciutadà de Terrassa del 21 de febrer passat.

Tot i que actualment l'empresa està fent el servei amb una pròrroga forçosa de sis mesos, contra la qual va presentar recurs a la justícia sense èxit , i que l'Ajuntament podria ampliar mentre estudia el millor model de gestió, el portaveu i membre de la Taula de l'Aigua de Terrassa, Paco Zaurín, va explicar que la manifestació servirà per “forçar el consistori” a complir el mandat del ple de municipalitzar el servei sense demores. La marxa també servirà per censurar l'empresa Mina perquè “està obstaculitzant i judicialitzant el conflicte de forma dura, fent xantatge a l'Ajuntament i a l'alcalde, Jordi Ballart”, amb referència a les declaracions sobre pressions i amenaces que va fer en una entrevista en aquest diari, i que va portar a fiscalia.

La companyia sempre ha reclamat diàleg i defensa la creació d'una societat mixta com a millor solució per a totes les parts ja que considera que ni abans ni després del contracte de concessió del 1941 el servei ha estat mai municipal i, a més, té instal·lacions i inversions pròpies que no poden revertir. Les relacions amb el temps s'han anat tensant, ja que manté la posició de no donar informació tècnica ni de personal emparant-se en la llei de protecció de dades.

LA FRASE

Mina està obstaculitzant i judicialitzant el conflicte fent xantatge a l'alcalde
Paco Zaurín
MEMBRE DE LA TAULA DE L'AIGUA

LA XIFRA

8.000
firmes
han recollit entre els ciutadans a favor de la gestió municipal de l'aigua a Terrassa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia