Societat

Economia

Cap Roig, seu de les jornades econòmiques de La Caixa

La primera edició, que s'obre avui, analitza el treball en el marc de la globalització i la revolució tecnològica

Es fa al Museu del Suro de Palafrugell i confien tenir llest l'auditori als jardins el 2019

Repensar a través de la veu de persones expertes i des de diferents mirades la globalització i la democràcia és l'objectiu de les jornades sobre economia i reptes socials que la Fundació Bancària La Caixa organitzarà cada any a Cap Roig (Palafrugell, Baix Empordà). La primera edició, que es fa avui i demà, se centra en el món del treball en temps de globalització i de revolució tecnològica. Esperant que es pugui construir un auditori als mateixos Jardins de Cap Roig –en principi estarà llest l'any 2019–, l'Ajuntament de Palafrugell cedeix el Museu del Suro per celebrar les trobades.

Entre els convidats d'aquest any destaquen els catedràtics Victòria Camps i Antón Costas, per abordar les qüestions del treball i l'ètica del capitalisme; Josep Ramoneda, que parlarà del malestar en les societats occidentals; l'exvicepresident de Portugal Antonio Vitorino, i l'excorresponsal a l'Estat del Financial Times Tom Burns. L'última sessió d'avui es dedica als mitjans de comunicació –“un àmbit fonamental per reflexionar i veure com fer front a la revolució tecnològica”, va indicar ahir el director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró– en la qual participaran el corresponsal de The New York Times, Raphael Minder; el director d'El Confidencial, Nacho Cardero; la directora de l'Ara, Esther Vera, i el director d'El Punt Avui, Xevi Xirgo.

Demà, l'escriptora egípcia i activista del feminisme, Premi Internacional Catalunya 2013, Nawal El Saadawi, tancarà la trobada amb la seva visió des del sud del Mediterrani amb la conferència Un convuls inici del segle XXI.

Les trobades de Cap Roig sobre economia i reptes socials s'emmarquen en la voluntat de convertir els jardins –coneguts per ser el marc del festival de música de l'estiu– en un espai de reflexió per “contribuir a fer una societat millor i més justa”, en paraules de Giró. En línia, va indicar, del que ja es fa al Palau Macaya, del passeig de Sant Joan a Barcelona. El director general del Cercle d'Economia, Jordi Alberich, va destacar la importància de parlar i reflexionar sobre “les conseqüències de qüestions de fons que marquen el dia a dia”.

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, va exposar que les trobades lliguen amb la voluntat del municipi de “caminar cap a l'economia social i la igualtat d'oportunitats”. “El futur –hi va afegir– és l'economia del coneixement, perquè l'especulació només és a curt termini”.

LES FRASES

Sovint sembla que la democràcia global està en crisi i té conseqüències socials
Jaume Giró
director general de la fundació bancària la caixa
El debat polític, social i econòmic semblava desaparegut i ha tornat amb una força desconeguda
Jordi Alberich
coordinador Trobada de cap roig d'Economia i reptes socials
Hem de poder treballar i veure com som capaços de civilitzar aquest capitalisme
Juli Fernández
alcalde de palafrugell


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona