Societat

Viu Autisme fa el gran salt i porta les jornades a Girona

Les quartes jornades Sóc Teactiu, de nou amb ponents de ressò, ahir al centre cultural La Mercè, reforcen el lideratge de l'entitat

Van assistir-hi més de 70 persones, la majoria professionals

Les quartes jornades Sóc Teactiu, organitzades per l'entitat Viu Autisme, amb el suport de la UdG i els ajuntaments de Castell-Platja d'Aro i Girona, van aportar ahir a la tarda, en la que ja va ser l'última activitat, una imatge i un moment extraordinari: Irene Farrera, amb la síndrome d'Asperger, i el director del centre ADN, Mario Montero, van conversar sobre què comporta conviure amb l'autisme .

Aquesta conversa va ser el colofó d'unes jornades que han comportat un importantíssim salt endavant per a l'entitat Viu Autisme, que lluita des de fa anys per informar, formar i donar suport a les persones i famílies que han de conviure amb l'autisme.

Àmbit internacional

La seva presidenta, Sara García, va explicar que s'han tornat a reunir ponents de primer nivell, com ara Olga Bogdashina, lingüista i cofundadora de l'International Autism Institute, i José Ramón Alonso, doctor per la Universitat de Salamanca. A més, i segons García, cal destacar els tallers, amb els especialistes Marlene Horna, psicòloga i terapeuta, i Maika Tro, terapeuta ocupacional, que van formar sobre la utilització d'estratègies i recursos sensorials i com fer servir les habilitats socials en contextos naturals.

Sara García va remarcar l'important salt que ha representat organitzar les jornades a Girona, especialment per ajudar a donar més projecció, per tenir el suport de l'Ajuntament i, a més, per la centralitat que representa.

Viu Autisme, que ja ha començat a col·laborar amb l'Ajuntament de Girona, ha estat un dels epicentres sobre els quals el catedràtic de la UdG Paco Jiménez ha liderat la creació de la càtedra dedicada a l'educació de l'espectre autista , que té la col·laboració de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro. Precisament, la primera activitat de la càtedra se celebrarà el 29 de març a la sala d'actes de la Facultat d'Educació i Psicologia de la UdG.

Les jornades també van tenir la participació i col·laboració de la Fundació SAGI, que està especialitzada en la síndrome d'Asperger; la cooperativa Abacus, i la Fundació Ramon Noguera, que treballa per garantir la qualitat de vida a les persones amb discapacitat intel·lectual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES