Societat

S'esfondra parcialment el sostre del convent de Santa Clara de Tortosa

Afectada per un problema greu d'aluminosi, la coberta s'haurà de substituir per complet

La comunitat fa una crida a la ciutadania per recaptar fons

La matinada del 7 de març passat, un cop fort i sec de matinada va despertar les sis monges del convent de Santa Clara de Tortosa. Aquella nit bufava fort el vent de mestral i les religioses no li van donar importància fins que van anar a l'església per fer la primera pregària del dia. Va ser llavors quan es van adonar que una part del sostre havia caigut.

“Hem de donar gràcies a Déu que passés a aquella hora”, explica l'abadessa, Isabel María Ortiz. Es va trobar part dels bancs coberts de runa i pedres i “si hagués passat a hora de missa o a l'hora que la comunitat ja estava al cor hi hauria pogut haver alguna desgràcia”. Si bé la comunitat de clarisses feia temps que havien detectat la presència d'unes escletxes al sostre, creien que es tractava del mal estat de la pintura.

Objectiu: buscar fons

Ara l'església es troba tancada al públic. Tot i que les monges havien previst inicialment arranjar aquest tram de coberta, la inspecció tècnica realitzada ha detectat un problema greu d'aluminosi que obligarà a substituir i renovar tot el sostre de l'església nova. Tot i que s'està pendent d'un estudi per detallar el pressupost final, les germanes calculen que la substitució del sostre tindrà un cost aproximat de 35.000 euros.

Paral·lelament a la cerca d'ajudes institucionals, les monges fan una crida a la ciutadania per tal que puguen aportar diners. Les monges podrien rebre també algun ajut de la Federació de l'Orde de Santa Clara, malgrat que la congregació de Tortosa funciona de manera autònoma.

LA FRASE

Si hagués passat a hora de missa o quan la comunitat ja hi era hi hauria pogut haver una desgràcia
Isabel María Ortiz
abadessa del convent

LA XIFRA

35.000
euros
és el cost aproximat de la reparació, segons les primeres valoracions

Història vinculada a Tortosa

L'orde de Santa Clara va arribar a Tortosa el 1232 i gran part del conjunt històric, el convent i l'antiga capella del Sant Miquel dels templers va ser destruït durant la Guerra Civil. Les monges van reconstruir el convent, però no l'antiga església, que manté al descobert els quatre arcs del segle XIII, restaurats recentment per l'aportació d'una fundació suïssa. El sostre ara caigut forma part de l'església construïda fa 50 anys.

LA VIDEOTECA

Somriures i llàgrimes d’emoció: així reben a casa el seu germà adoptat

Emoció, llàgrimes, somriures,... tot això és el que es pot veure en aquest vídeo, enregistrat en el moment en el que una mare arriba a casa amb una nena petita adoptada.Les seves filles, especialment...

BARCELONA
 

Anhel de recuperar la Rambla

barcelona
 
Moments estel·lars de la Costa Brava

Nen, nena, pallasso

Palamós
 

Aprenent amb els millors

girona
 
ebre
correbous

Punt àlgid de la temporada taurina a l’Ebre

amposta
 
La vida social

65.000 visitants a La Santa Market

SANTA CRISTINA D’ARO
 

Salt farà un nou reglament per regular les entitats

girona
 

Josep Taberner, nou mossèn per a Begur, Pals i Regencós

BEGUR
 

CCOO diu que no és prou higiènic rentar la vaixella del Trueta a mà

girona