Societat

fira de l'esport

El Saló de l'Esport i Turisme de Lleida creix en expositors

Coincideix aquest cap de setmana amb la 15a Fira del Llibre, Turisme i Esports de Muntanya

La mostra exhibeix la gran oferta de turisme actiu que es pot trobar a les comarques del Pirineu i del Pla de Lleida

La 4a edició del Saló de l'Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya (STM) tindrà lloc aquest cap de setmana al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb 70 expositors directes (10 més que l'edició anterior) i 25 activitats paral·leles, entre jornades tècniques, conferències, tallers, curses i activitats exteriors i demostracions. A més, simultàniament, se celebrarà la 15a Fira del Llibre, Turisme i Esports de Muntanya, amb la presència de 7 editorials.

En l'acte de presentació del saló, Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de Fira de Lleida, va destacar l'increment del nombre d'expositors i les activitats paral·leles que s'organitzen, com ara la Fira del Llibre, la Ciutat de Lleida-STM MTB Ultramarathon i la Cursa i la Caminada de la Boira STM. El paer en cap va posar en relleu: “Aquesta fira pretén arribar al màxim de gent que fa turisme familiar i de qualitat vinculat amb els espais naturals i els esports d'aventura, un turisme emergent i molt important a les nostres terres.”

Juan Antonio Serrano, organitzador del STM, va destacar que “enguany s'ha fet coincidir amb les fires Petitàlia i Mascota'm perquè totes tres disposen d'un públic familiar i això farà augmentar el nombre de visitants”. Serrano va remarcar la presència d'expositors com ara la Xarxa de Parcs Nacionals, Paradores de Turismo i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

La 15a Fira del Llibre, Turisme i Esports de Muntanya reunirà la participació de 7 editorials, que són Aragón Tiene Talento, Desnivel-Matterfilm, Edicions Casablanca, Unió Excursionista de Catalunya, Editorial Piolet, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i l'Institut Geogràfic i Cartogràfic de Catalunya.

Quant a les activitats esportives, demà, dissabte, es disputarà la Ciutat de Lleida-STM MTB Ultramarathon, una prova de BTT de 124,5 km i 2.000 m de desnivell positiu, que transcorre pel Segrià i les Garrigues, i que és la primera prova del circuit de l'Open d'Espanya d'aquesta categoria. El mateix dissabte a la tarda tindrà lloc la Cursa de la Boira STM Infantil, i diumenge al matí, la Cursa de la Boira STM i la Caminada Popular STM, amb un recorregut planer per la ciutat de Lleida de 10,44 km.

L'acte d'inauguració de la 4a edició del Saló de l'Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya tindrà lloc dissabte, a les 11 del matí, al Pavelló 3 de Fira de Lleida, i estarà presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull.

El Saló

25 i 26 de març. De 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Entrada de matí o de tarda: 3 €. Dia sencer: 4 €. Menors de 6 anys, gratuït



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona