Societat

hoquei patins

clup patí vic

El Club Patí Vic s'aferra al pla de viabilitat per salvar l'entitat

En una assemblea històrica i multitudinària, els socis accepten les mesures de la junta per intentar redreçar l'economia i esquivar el concurs de creditors

Cada titular farà una aportació extra de 375 euros en 11 mensualitats

L'equip d'hoquei va renunciar al sou en benefici del personal

El Club Patí Vic va viure una nova jornada clau en els seus 64 anys d'història, i aquesta no va tenir res a veure amb cap gesta esportiva sinó amb el futur i la viabilitat del club. La resposta va ser massiva: 480 socis titulars amb dret a vot van ser presents a l'Olímpic, i l'assistència a l'acte es va elevar per sobre de les 700 persones. L'entitat, amb un forat de deute que s'eleva fins als 2,5 milions d'euros, va convocar els seus socis per prendre una decisió vital: aprovar un pla de viabilitat que els permeti intentar estabilitzar l'economia del club o entrar en concurs de creditors i cedir la propietat de l'entitat al principal deutor, Bankia. La resposta del soci va ser l'aprovació de les mesures presentades per la junta, i que han de permetre eixugar un deute a curt termini de 610.500 euros format pel dèficit que s'arrossega del primer trimestre de l'any –uns 360.500 euros– i uns 250.000 euros en concepte de les cotitzacions no pagades a la Seguretat Social en els darrers quatre anys.

L'esforç del soci

Sense tresoreria i amb l'aixeta dels bancs tancada, el pla de viabilitat preveu l'aportació extraordinària dels socis titulars. En concret, cada un d'ells haurà de fer una aportació de 375 euros a través d'onze mensualitats: la primera, de 50 euros, aquest 31 de març; dos pagaments de 85 euros a l'abril i al maig; set càrregues de 20 euros de juny a desembre i un últim pagament de 15 euros el gener del 2018: “El pla ha de permetre estabilitzar el club. Posar-nos al dia en allò més bàsic com és el pagament del personal, els proveïdors i els subministraments”, va remarcar Lídia Vila, responsable econòmica del club. I és que a la plantilla laboral del club se li deu el sou de febrer, i a la d'hoquei, part de desembre, el gener i el febrer. D'altra banda, el pla de viabilitat preveu una dràstica retallada, de més del 50%, al pressupost del primer equip d'hoquei patins, punter en aquest esport en els darrers cursos. De fet, tot i que els socis no van acceptar incloure-ho en els estatuts del club, la viabilitat econòmica marca que el percentatge del pressupost de la primera plantilla no podrà ser superior al 12% de l'import que es recapti en quotes ordinàries, o el que és el mateix, una xifra d'uns 100.000 euros amb vista a la propera temporada.

Amb tot això sobre la taula, el resultat de la votació va ser de 259 vots a favor d'aplicar el pla de viabilitat, 144 en contra i 54 abstencions. Pel que fa al deute amb els bancs, la directiva va explicar que Bankia –a qui es deu un import d'1,3 milions d'euros– no accepta refinançar el crèdit perquè “ja s'ha fet quatre vegades. Sí que han mostrat tot l'interès a posar les facilitats perquè puguem anar fent front a aquesta xifra allargant el termini del pagament”, va dir Lídia Vila.

Contingències futures

Amb una solució pels deutes a curt termini, l'horitzó del patí Vic encara no és net i clar. En l'assemblea es va explicar que fins a 48 treballadors i extreballadors del club han estat citats a declarar sobre els imports que van rebre de manera irregular per part dels anteriors gestors: “Estem parlant d'un possible delicte fiscal i penal, però ha de ser el jutge qui decideixi quins delictes es van cometre i qui els ha d'assumir. Arribats a aquest punt, serà la massa social del club qui haurà de decidir si ens personem contra els possibles responsables”, va remarcar el president, Dani Martín.

LA XIFRA

480
socis titulars
amb dret a vot van ser en una assemblea que va aplegar més de 700 persones a l'Olímpic de Vic

LA DATA

31.03.17
es carregarà
la primera quota de la recapitalització als socis titulars. L'import serà de 50 euros

L'augment del 3% anual de les quotes, frenat

En l'assemblea també es va portar a votació un canvi en els estatuts per establir que cada any s'apugés la quota trimestral de soci un mínim d'un 3% o el valor de l'IPC a la demarcació de Barcelona. En aquest punt va ser clau la intervenció de l'expresident Pere Puntí, que va alertar de la negativitat de fixar una pujada en els estatuts, “quan és un tema que es pot anar decidint any a any”. “Us imagineu haver de demanar al soci si podeu no apujar la quota? Seria pintoresc”, va explicar. La proposta no va prosperar ja que els 231 vots a favor no superaven les dues terceres parts dels socis presents en l'assemblea. Des de fa anys, la directiva reclama apujar la quota de soci titular, que es paga trimestralment i és d'uns 155 euros: “És molt més baixa que la majoria de clubs similars que tenim a prop”, va remarcar la junta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró