Societat

entitats

El barri de Palau-sacosta a Girona tindrà local social a principi de l'any vinent

L'espai ha estat una reivindicació veïnal històrica

Dependrà del centre cívic de Pla de Palau-Sant Pau

Es preveu que l'obra comenci passat l'estiu

Els veïns del barri de Palau-sacosta de Girona tindran un local social a final d'aquest any o a principis del vinent. Aquesta és la previsió que la regidora del barri, Maria Àngels Planas, ha fet sobre el projecte de construcció de l'equipament, el primer d'aquestes característiques al barri. Es farà a les antigues cases del director i del conserge de la residència de la gent gran, al carrer dels Jocs Olímpics de Barcelona. Un espai de 329 metres quadrats on hi haurà diverses sales polivalents per a reunions, cursos i tallers, dues de les quals es podran convertir en una sala única, més gran, i amb escenari. A més, hi haurà cuina i altres serveis.

La regidora compta tenir feta l'adjudicació a l'estiu, i que les obres puguin començar al setembre. Tot i ser en dues cases ja construïdes, la inversió és important. Es valora que pot costar uns 240.000 euros. D'aquests diners, 53.481 euros surten del pressupost participat del barri.

Actualment els veïns no tenen cap espai d'aquestes característiques al seu barri. El centre cívic que els correspon és el del barri veí de Pla de Palau-Sant Pau. El futur local social dependrà de la direcció d'aquest centre cívic. En serà, doncs, una extensió, però dins del barri de Palau-sacosta i, per tant, amb una major autonomia per a l'associació de veïns del barri a l'hora de proposar i organitzar activitats. Les dues cases, que estan adossades i es convertiran en una de sola amb la reforma que s'hi farà, pertanyen de fet a l'Estat, que n'ha fet la cessió a l'Ajuntament de Girona. El president de l'associació de veïns de Palau-sacosta, Romà Monreal, ha recordat que la demanda d'un local social ha estat “una lluita del barri durant molts anys” que, ara, per fi, veuen que es desencalla.

LA XIFRA

4.986
veïns
hi ha al barri de Palau-sacosta. Ara, l'espai social que els pertoca és el centre cívic de Pla de Palau-Sant Pau.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia