Societat

Rull serà a l'acte de Rajoy sobre l'obra pública

Foment organitza per dimarts a Barcelona una jornada on anunciarà inversions

Connexió per contrarestar la desconnexió o diners per contrarestar els arguments secessionistes de falta d'inversió de l'Estat a Catalunya. El govern espanyol organitza per dimarts vinent a Barcelona un gran acte sobre infraestructures que amb el títol Connectats al futur pretén ser el marc de presentació d'un important paquet d'inversions en obra pública a Catalunya.

Han convidat a l'acte el vicepresident i responsable de la cartera econòmica del govern, Oriol Junqueras, i el conseller de Territori, Josep Rull, que ja ha confirmat la seva assistència. L'assistència de Junqueras no era clara ahir, ja que l'esdeveniment coincideix amb la celebració de la reunió del consell executiu que haurà de presidir el vicepresident, ja que aquell dia Carles Puigdemont serà de viatge oficial als Estats Units.

L'acte de dimarts serà inaugurat pel president espanyol, Mariano Rajoy, i després es desenvoluparà amb diverses taules rodones. La presència de Rull a l'acte no serà testimonial, ja que és previst que intervingui en el debat que s'hi durà a terme. L'Ajuntament de Barcelona també hi ha estat convidat, així com empresaris i representants de la societat civil catalana.

Les infraestructures que esperen l'impuls del govern espanyol estan relacionades totes amb el ferrocarril i són el corredor mediterrani, la represa de les es obres a l'estació de l'alta velocitat a la Sagrera i la millora de la xarxa de rodalies.

Carril bici en comptes de trens

Les obres de construcció de la gran estació de l'alta velocitat a Barcelona, a la Sagrera, continuen aturades, però la societat que les impulsa, controlada per Adif, manté l'activitat avançant en projectes que res tenen a veure amb el tema ferroviari pròpiament dit. D'aquesta manera, a la fi de febrer es va procedir a “la contractació per procediment obert dels serveis de redacció d'un estudi d'alternatives i del projecte de construcció de la implantació d'un carril bici en l'àmbit de la Sagrera i Sant Andreu” per valor de 30.000 euros. Un mes abans s'havia procedit també a licitar uns projectes vinculats amb la urbanització d'uns terrenys veïns de la gran estació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona