Societat

El pare del pilot de Germanwings defensa el fill

Günter Lubitz nega que el copilot tingués una depressió quan va succeir la tragèdia

El pare d'Andreas Lubitz, el copilot de l'avió de Germanwings que es va estavellar contra els Alps francesos amb 150 persones a bord, va negar avui que el seu fill tingués depressió i tendències suïcides, en la seva primera compareixença davant els mitjans, coincidint amb el segon aniversari de la tragèdia. “En el moment de la tragèdia el meu fill no patia depressió”, va afirmar Günter Lubitz, en una conferència de premsa en què va explicar que tant ell com la resta de la família pateixen “un dolor molt especial i diferent” del dels familiars de les “altres víctimes”.

Günter Lubitz va explicar que el seu fill sí que havia tingut una depressió, que li va ser diagnosticada el 2009, però que la va superar i va ser així com el 2013 va obtenir un contracte com a copilot de Germanwings. La causa per la qual havia acudit fins a 40 metges en els anys següents era una “malaltia als ulls”.

La intervenció del pare del copilot va anar acompanyada de les explicacions del periodista i expert en aviació Tim van Beveren, segons el qual les conclusions tant de la fiscalia francesa com de l'alemanya es van basar en meres “especulacions”. Segons Van Beveren, que diu que ha analitzat les 16.000 pàgines de la investigació, només 48 hores després de la tragèdia es va donar per bo que Lubitz havia estavellat deliberadament l'aparell, “sense proves concloents”.

Familiars de les víctimes van qualificar de “provocació” la roda de premsa d'ahir.

Una esfera gegant com a monument

Mentre el pare d'el copilot Lubitz feia la roda de premsa a Berlín, uns 500 familiars de les víctimes de l'accident de l'avió de Germanwings participaven al municipi francès de Le Vernet en una cerimònia oficial de record a les víctimes. Durant l'acte es va presentar un monument commemoratiu que es construirà al lloc on van succeir els fets. EL conseller delegat de Deutsche Lufthansa AG, Carsten Spohr, va ensenyar als familiar l'escultura Sonnenkugel, creada per l'artista alemany Jürgen Batscheider. Es tracta d'una esfera xapada en or amb un diàmetre de cinc metres, que està composta per 149 elements diferents, un per cada víctima mortal, tret de Lubitz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona