Societat

El comitè de l'Hospital denuncia que la direcció vol aplicar una 'gran' retallada de sou

El conflicte entre el Comitè d'Empresa de l'Hospital de Sant Joan i la direcció està servit. Els representants dels treballadors denuncien la intenció de l'empresa de retallar-los els sous i convoquen dues concentracions per a la setmana que ve, la primera de les quals, dilluns, abans del consell d'administració de l'hospital, i la segona, el divendres, a les 6 de la tarda, a la plaça del Mercadal. "Una vegada més estem amenaçats amb noves retallades, amb una retallada de sou de les més grans que s'han fet en tota la història de les retallades i en tota la sanitat", assegura el comitè en una nota.

Els representants dels treballadors indiquen a la convocatòria de la concentració del pròxim dilluns, a tres quarts de 9 del matí, que l'empresa no vol pagar-los les productivitats del 2016 i té intenció de congelar la carrera professional, l'antiguitat i el plus de permanència. Aquestes mesures s'aplicarien per intentar reduir el dèficit ordinari de 8,4 milions d'euros, a tancament del 31 de desembre de l'any passat, que es queden en la meitat amb l'aportació de 4 milions d'euros de Gecohsa, que gestiona l'Hospital de Móra d'Ebre.

"Els treballadors i la població som espectadors de la mala gestió que està portant aquest hospital a la ruïna i els responsables miren cap un altre costat mentre ens enfonsem", asseguren des del Comitè d'Empresa. "Us esperem el pròxim dilluns al passadís de direcció, on es reunirà el consell d'administració i es decidirà sobre les nostres DPO's i altres conceptes salarials", conclouen els representants dels treballadors.

En la concentració de divendres, els treballadors també reclamaran el manteniment d'un conveni propi, ara que està prorrogat des d'inicis d'any. Si no hi hagués cap acord abans del juny, el document deixaria de tenir vigència i els empleats passarien a regir-se pel conveni del sector, amb una pèrdua de drets laborals.

La societat de l'hospital, en causa de dissolució

En el consell d'administració del pròxim dilluns també es debatrà el fet que l'empresa que gestiona l'Hospital de Sant Joan de Reus està en causa de dissolució, pel dèficit acumulat. Es tracta de la mateixa situació que l'any passat, quan es va acabar decidint el traspàs de dividends de Móra d'Ebre a Reus, per un valor de 4 milions d'euros. És una de les mesures que el govern estudia per repetir enguany, ja sigui del patrimoni de la mateixa Gecohsa o del CMQ Reus, dues empreses sanitàries amb resultats positius. També hi hauria l'opció de reduir el capital social a l'Hospital de Sant Joan.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA