Societat

Participació ciutadana

La meitat de les inversions del 2016 de Vilassar de Mar les han triat els veïns

Dilluns comença el tercer projecte dels cinc escollits en el pressupost participatiu

El cost global de totes les actuacions arriba als 92.000 euros

La biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar romandrà tancada al públic fins dimarts per l'inici de les obres de condicionament de l'espai en el marc del projecte Biblioteca oberta. Es tracta d'habilitar la sala d'actes de l'equipament perquè s'hi pugui accedir de manera independent i es pugui utilitzar més enllà de l'horari habitual de la biblioteca. La previsió és que les obres, amb un cost de 19.067,18 euros, finalitzin abans de dues setmanes. Aquest és el tercer dels sis projectes que formen part del pressupost participatiu i que van ser escollits per la ciutadania. Un total de 92.000 euros que, malgrat no semblar una xifra gaire alta, representa la meitat del capítol d'inversions de l'Ajuntament per al 2016. “Amb aquest pas demostrem que es tracta d'una aposta ferma del govern perquè el ciutadà participi de manera activa en les decisions generals que afecten tota la població”, puntualitza la regidora d'Atenció i Participació Ciutadana, Raquel Zamora (ERC-VdMdiuSí). Zamora recorda que els comptes municipals travessen moments difícils, però destaca que l'experiència de sotmetre a la decisió dels veïns la meitat de les inversions “és del tot encertada, perquè són propostes que la gent se sent molt seves”.

Amb la intervenció a la biblioteca s'haurà actuat en tres dels cinc projectes. Quedarà per realitzar el tendal per a la pista de futbol de l'escola Pérez Sala, amb un pressupost de 3.115,75 euros i que permetrà reduir l'impacte del sol al centre en hores de màxima radiació. La previsió és tenir-lo instal·lat per Setmana Santa. Finalment, les tanques a l'escola Vaixell Burriac –amb un valor de 15.863,10 euros– evitaran que s'hi pugui entrar quan està tancat i que s'hi cometin actes vandàlics. Abans de Setmana Santa es preveu que comenci la instal·lació.

LA FRASE

És una aposta ferma del govern perquè el ciutadà participi de manera activa en les decisions generals
Raquel Zamora
REGIDORA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE VILASSAR DE MAR

LA XIFRA

5
projectes
van ser escollits per la ciutadania de Vilassar de Mar perquè fossin realitzats per l'Ajuntament.

Un camí fàcil molt especial

El projecte participatiu que va obtenir més suport social va ser El camí fàcil per anar a l'escola de l'Àlex i va consistir a habilitar el recorregut sense barreres arquitectòniques perquè un infant amb cadira de rodes, l'Àlex, pugui anar des de casa seva a l'escola Vaixell de Burriac. Les obres, amb un pressupost de 47.889,64 euros, es van enllestir a principis d'aquest mes. El segon projecte més valorat també fa referència a la millora de l'accessibilitat, en aquest cas a la platja. En concret s'instal·larà una estructura mòbil de làmines de cautxú des del passeig Marítim fins a prop de l'aigua i es disposarà d'una cadira de rodes flotant per a les persones amb mobilitat reduïda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona