Societat

Tribunals

Cas Palau

Admeten obres a cases de Millet i Montull pagades pel Palau

Tres empresaris declaren haver fet millores i l'auditori a l'expresident

Quatre més parlen de factures falses

Responsables de les empreses Triobra, FM2 i Clos 9 van confirmar ahir, en la novena sessió del judici del cas Palau, que van fer obres a les cases de l'expresident Fèlix Millet i de la seva mà dreta, Jordi Montull, del qual van assegurar que era qui els feia canviar el pagador i girar les factures a una de les dues entitats de l'ens cultural, l'Orfeó Català o la Fundació. En l'escrit d'acusació el fiscal Emilio Sánchez Ulled xifra aquest desviament en uns tres milions d'euros en obres “sumptuoses”, ja que Millet es va fer reproduir l'auditori del Palau al soterrani, i Montull també es feia pagar la instal·lació d'una Playstation, per 120 euros, o penjar unes cortines.

Javier Gregorio, de Triobra, va declarar que “el Palau era un client important” i el 2007 van fer obres a les cases de Millet i Montull. Francisco Mañaricua, d'FM2, va assegurar que Montull els va dir que amb les obres a les cases “era una manera de cobrar el seu sou”, i va afegir que “eren molt estrictes en el control de les obres”. Aleix Pareja, de l'empresa Clos, també va admetre haver fer treballs a les cases particulars dels lladres confessos.

D'altra banda, Clàudia Valcells, treballadora de CBM-100, va assegurar que aquesta empresa no havia treballat mai pel Palau tot i que van aparèixer factures al seu nom per justificar un control d'Hisenda. A preguntes del fiscal, Valcells va aclarir que el seu pare era el responsable de Natur Sistem, on anys abans havia treballat l'extresorer de CDC Daniel Osácar, i que va fer obres al Palau. Un cap d'Horencat i de dues empreses també van dir que les seves factures girades al Palau eren falses perquè ja no tenien activitat.

En la vista, es va escoltar l'interrogatori al jutjat de Salvador Oller, comercial que va demanar a New Letter que ajudés CDC, tot i que no se li va preguntar perquè encara no se sabia el desviament de diners. També es va escoltar la declaració del difunt Enric Àlvarez, secretari de l'Orfeó durant 40 anys i tresorer de la Fundació, dinou. “Tot ho feia Millet. Jo ni els números coneixia”, va declarar Àlvarez, que va indicar que cobrava un complement de 1.800 euros al mes del Palau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES