Societat

refugiats

Calella organitza un doble festival per fer visibles els refugiats

La primera edició de La Crida, Festival Acollidor reuneix bandes del Maresme el 13 de maig i activitats diverses el 27

L'entitat solidària CalellaxRefugiats ha posat tota la carn a la graella en la pròxima activitat que organitza a favor de donar una resposta efectiva a la vergonyosa crisi social que sacseja Europa. El dies 13 i 27 de maig organitza un festival doble que té com a objectiu recollir diners per poder invertir-los en aquelles organitzacions que estan treballant sobre el terreny amb les persones refugiades. Amb el nom de La Crida, Festival Acollidor, la primera de les dates convida a participar en una nit de concerts amb la presència de tres de les bandes maresmenques amb més projecció. Compartiran cartell Lágrimas de Sangre, Ebri Knight i Ital Youth Sound a la sala gran de la Fàbrica Llobet de Calella. El primer dels grups és una banda de rap combatiu nascuda entre la comarca i Barcelona, Ebri Knight va quedar finalista en els últims premis Enderrock amb el seu “ Folk-Rock Hooligan impregnat de festivitat i reivindicació” i Ital Youth Sound és una proposta nascuda a Calella que utilitza el reggae “com a missatge d'unió, consciència i esperança”.

Preus a l'abast

Els concerts començaran a les 10 de la nit i s'allargaran fins a les 5 de la matinada. Les entrades es vendran de manera anticipada al preu de 6 euros i, en cas de no completar la capacitat, s'apujaran a 10 euros el mateix dia dels concerts. Tal com destaquen els responsables, “l'elecció de les organitzacions que rebran els diners recaptats es farà com sempre a través d'un procés obert a tothom que es realitzarà en les assemblees ciutadanes que l'entitat celebra mensualment”.

La segona jornada del festival tindrà un caire molt més familiar i ocuparà el migdia i la tarda del 27 de maig al passeig de Manuel Puigvert. El programa inclourà l'actuació dels Castellers de l'Alt Maresme, vermut, dinar popular, pallassos i altres activitats de sensibilització sobre les conseqüències dels conflictes bèl·lics que han provocat l'allau de persones que han de fugir dels seus països. Les dues propostes, segons destaquen els organitzadors, són possibles gràcies a la participació desinteressada dels artistes i a la xarxa de col·laboradors i voluntaris que creuen en el projecte que promulga l'entitat. “La nostra lògica vol ser solidària, no assistencial, ni caritativa. Volem respondre en la mesura que puguem davant de crisis humanitàries com la que s'està vivint aquests últims anys”, defensen. CalellaxRefugiats va néixer fa poc menys d'un any com a resposta ciutadana a la crisi humanitària dels desplaçats per les guerres i ha mantingut fins ara una creixent activitat de conscienciació.

LA XIFRA

6
euros
és el preu de venda de l'entrada anticipada a La Crida, Festival Acollidor del 13 de maig a Calella.

LA FRASE

Volem respondre en la mesura que puguem davant de crisis humanitàries com la que vivim ara
CALELLAXREFUGIATS
entitat organitzadora del festival La Crida


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot