Societat

religions

La cienciologia s'assenta a Catalunya amb la compra del castell de Can Gonteres

La propietat ha costat uns 900.000 euros, finançats per unes 300 famílies i empreses de l'Estat

La nova seu podria obrir les portes d'aquí a dos anys

El castell de Can Gonteres, a Viladecavalls, serà la nova seu de la cienciologia a Catalunya. “Es tracta d'un entorn agradable, que convida a la pau, a la reflexió, a l'aprenentatge, al respecte pel medi ambient i al contacte amb l'entorn”, explica el president de l'Església de la cienciologia a l'Estat, Iván Arjona, i hi afegeix que l'emplaçament està molt ben comunicat. La propietat, amb més de 4.000 metres quadrats construïts i 10.000 més de terreny agroforestal, on hi ha una pista esportiva, una piscina i un hort, ha costat 900.000 euros. “Un preu que està molt per sota del que costaven altres llocs que havíem vist”, assegura. Els diners per comprar el castell de Can Gonteres han estat finançats per unes 300 famílies i empreses de tot l'Estat, explica Arjona. Tanmateix, amb el que han recaptat fins ara no n'hi ha prou, ja que el president de l'Església de la cienciologia admet que, per executar les obres, “necessitaran força més diners del que ha costat” l'equipament. Assegura, però, que el projecte s'ho val: “Viladecavalls és una nova etapa.” Es tracta de l'assentament de la cienciologia a Catalunya.

Els arquitectes ja estan treballant en la remodelació del castell, on hi haurà sales per a l'assessorament personalitzat, sales d'estudi, sales de conferències i oficines des d'on es coordinaran totes les activitats d'aquest moviment a Catalunya. Tot i que encara és aviat per fixar una data d'inauguració, Arjona preveu que estigui operatiu d'aquí a dos anys. Aquest equipament s'afegirà als altres dos que té la cienciologia a Catalunya, en concret a Barcelona. L'un, al carrer Dos de Maig, número 310, se centra en les persones que ja els coneixen, i l'altre, a la Gran Via, número 780, és molt més visible per tal de donar-se a conèixer. També tenen seus a Madrid, València, Sevilla, Bilbao, Vitòria i Alacant.

Arjona mostra la seva voluntat d'obrir-se als veïns de Viladecavalls i assegura que, a banda de fer cursos, xerrades i altres serveis que es deriven de la cienciologia, també oferiran “els salons del castell als veïns de manera gratuïta perquè hi puguin fer tallers socials i culturals, així com exposicions artístiques que tinguin un rerefons social”.

La cienciologia va arribar a l'Estat espanyol als anys seixanta a través del seu fundador, el nord-americà Ron Laffayette Hubbard. Té estatus de religió des de fa set anys, ja que el 2007 finalment va aconseguir inscriure's en el registre d'entitats religioses del Ministeri de Justícia. En canvi, altres països de la Unió Europea com ara França consideren aquesta institució una secta.

LA XIFRA

900.000
euros
costa el castell de Can Gonteres que ha comprat la cienciologia. Falta sumar-hi les obres que hi volen fer.

LA FRASE

És un preu que està molt per sota del que costaven altres llocs que havíem vist
Iván Arjona
president de l'Església de la cienciologia a l'Estat espanyol

D'hotel a centre religiós

El castell de Sant Miquel de Gonteres, que fa tres anys havia estat un hotel restaurant on s'havia celebrat més d'un casament, ara tindrà una utilitat completament diferent. Serà la nova seu de la cienciologia a Catalunya. El president de l'Església de la cienciologia a l'Estat espanyol, Iván Arjona, explica que el fet que sigui un castell del segle XVIII ha estat un factor decisiu per adquirir-lo, ja que evoca el castell que tenia Ron Laffayette Hubbard, des d'on va escriure una part important del que avui és la cienciologia. L'Ajuntament de Viladecavalls no ha volgut fer cap valoració sobre la compra d'aquesta propietat, ja que es tracta “d'una transacció entre privats que estan complint tota la normativa requerida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona