Societat

teatre

solidaritat

Un món per descobrir

La campanya ‘Cap nen@sense teatre al Raval' pretén incitar les famílies a comprar entrades de teatre per a canalla del barri

La companyia motivarà els futurs espectadors amb una visita als seus locals, uns dies abans

Darrere del teló hi ha un univers inimaginable. A causa de la dificultat de la subsistència diària, sovint les arts escèniques queden relegades a una llista de somnis que mai es portaran a terme. El projecte ideat per la Cia. Patawa Cap nen@sense teatre al Raval pretén trencar aquesta impossibilitat d'una manera ben senzilla. Com si d'una fila zero es tractés, fins 15 dies abans de la funció (prevista per al diumenge 7 de maig) es poden comprar entrades a 10 euros per a nens del Raval. Usuaris del Casal dels Infants del Raval, del Casal Joan Salvador Gavina i de l'Associació Educativa Integral del Raval es repartiran les entrades perquè fills (preferiblement de 4 a 10 anys) amb els seus pares puguin assistir a aquesta funció única al Teatre Poliorama dins del cicle Viu el Teatre.

Olga Gallés, membre del Casal dels Infants del Raval, celebra iniciatives com aquesta que permeten una aproximació a la cultura per a alguns dels fins a 200 infants que ells atenen diàriament. El teatre és una eina molt vàlida per explicar emocions i que tenen integrat en els tallers per als més petits. Però l'accessibilitat a la programació professional és, gairebé, impossible. Cap nen@sense teatre al Raval trenca aquesta barrera i permet que en gaudeixin. A més de la poètica del conte, aprofitant el teatre s'aborden molts altres temes, com ara els camps lingüístics del català i el castellà, per exemple.

La funció de Fades i follets del 7 de maig és una funció oberta al públic. D'una manera similar al programa Apropa cultura, la funció pretén normalitzar la convivència del públic habituat a Viu el Teatre amb el que hi debutarà. Gallés remarca la importància que els actors, dies abans de la funció, visitin els centres i donin claus per fer més suggeridora l'assistència. El repte és majúscul perquè està previst que els infants hi vagin amb els seus pares

La Cia. Patawa ha treballat sempre en petit format. Fades i follets, estrenat el maig passat a Mira-sol (Sant Cugat del Vallès) és el seu espectacle més ambiciós, amb una escenografia vistosa en què res impedirà que es conegui la fada i el follet protagonistes. La trama és similar a la que experimentaran un grapat de nois del Raval: atrevir-se a descobrir un món nou en el qual coneixeran nous amics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona