Societat

municipal

violència de gènere

Projecte pioner: Granollers canviarà gratuïtament el pany de casa a víctimes de la violència masclista

El projecte pretén incrementar la protecció per a aquelles dones que hagin patit un atac per part de la seva parella

Les dones que hagin estat víctimes de la violència masclista a Granollers tindran un plus de seguretat i privacitat quan estiguin a casa seva. L'Ajuntament i la Unión de Cerrajeros de Seguridad (UCE) han signat un acord pioner a Catalunya perquè un serraller de l'associació canviï de forma totalment gratuïta el pany del domicili de les dones que comptin amb una ordre d'allunyament dictada per un jutge. L'acord arriba per incrementar la seva protecció, i comptarà amb la supervisió de la Policia Local, que acompanyarà el serraller en el procés de substitució dels panys.

Granollers esdevé pionera amb aquesta decisió, que va néixer a partir d'un professional del sector. “La iniciativa és d'un serraller de Montornès que és membre de la UCE, i que ens va presentar la proposta que ja es fa en altres ciutats espanyoles, però la primera de Catalunya en fer-ho ha estat Granollers”, explica Maria del Mar Sánchez, regidora d'Igualtat de Granollers.

El conveni es fa a través del programa de responsabilitat social corporativa de la UCE, i s'aplicarà a aquelles dones que tinguin una ordre judicial d'allunyament. La sol·licitud del servei es farà des del Centre d'Informació i Recursos per a dones de Granollers (CIRD), i així s'activarà el protocol d'actuació previst.

“Hem de treballar molt el conveni amb Jutjats, els fiscals i els advocats perquè el jutge especifiqui en la sentencia que la dona ha de quedar protegida i que l'home ha de sortir del domicili, així les dones podran entrar en aquest programa i nosaltres farem la gestió des del CIRD”, apunta la regidora. Actualment, al centre rep unes 250 dones a l'any, però només una part són víctimes de la violència masclista.

“La mesura assegura a les dones que els seus companys no puguin entrar i alhora és una ajuda per dones que per la seva situació econòmica no poden canviar el pany”, comenta Sánchez que es mostra convençuda que la mesura contribuirà a millorar la qualitat de vida de'aquestes persones”.

Una acció altruista

Francisco Aznar, el serraller que ha impulsat aquest conveni, és propietari d'una serralleria de Montornès del Vallès que també proporciona als clients altres serveis com per exemple tancaments amb alumini. “Vaig decidir intentar-ho perquè des de la UCE hi ha gent que s'implica molt i jo no tinc massa temps però si que volia col·laborar d'alguna forma”, comenta Aznar.

El serraller explica que es tracta d'un projecte totalment “solidari i altruista”, ja que el cost l'assumeix l'empresa que ell condueix. “Canviar un pany no és una cosa complicada per a nosaltres, és la nostra forma d'aportar el nostre petit gra de sorra per ajudar a aquestes dones”, comenta.

Aznar explica que el canvi es farà sempre per un pany de les mateixes prestacions o d'un nivell superior. “Volem que les dones se sentin més segures”, afirma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia