Societat

El govern valencià respon De Vigo que al decret de plurilingüisme hi ha la “solució” als seus dubtes

El conseller d'Educació defensa que no cal modificar la norma

Marzà enviarà la resposta al ministeri amb aclariments vinculats a articles del mateix decret

El conseller valencià d'Educació Vicent Marzà ha assenyalat aquest dimecres que el govern espanyol trobarà al mateix decret de plurilingüisme la “solució directa” als aclariments demanats a la carta de col·laboració enviada després de l'informe de l'alta inspecció educativa.

Marzà s'ha pronunciat d'aquesta manera als passadissos de les Corts Valencianes en ser preguntat sobre les declaracions efectuades pel ministre d'Educació Ínigo Méndez de Vigo al Congrés dels Diputats, on ha advertit que durà la Generalitat Valenciana a la justícia si no rectifica aquest decret.

El conseller ha situat aquestes declaracions en el marc d'una resposta parlamentària en la qual el ministre ha explicat els procediments en el cas que no hi hagi contestació per part del govern valencià.

En aquest sentit, ha confirmat que el seu departament ja té redactada la carta de resposta amb aclariments que remeten a articles del mateix decret i s'ha mostrat convençut que “només la llegiran veuran que els seus dubtes estan resolts”.

El conseller ha remarcat la relació institucional “cordial i fluida” amb el ministeri d'Educació. A més, ha puntualitzat que en la carta del ministeri no es requereix que es modifiqui cap article del decret sinó que es resolguin els dubtes del govern espanyol sobre la seva aplicació.

Ha precisat que aquest dubtes són sobre quina persona ha de decidir el projecte lingüístic del centre i com s'aplicaran els diferents nivells. “No tenen complicació de respondre, hem redactat la resposta i estem convençuts que la valoraran de manera positiva”, ha insistit. És per això que confia que el govern espanyol “no anirà més enllà”.

Marzà ha explicat que el decret de plurilingüisme disposa d'un informe favorable de l'advocacia de la Generalitat Valenciana i del Consell Jurídic Consultiu i que s'ha d'aplicar de manera normalitzada, fent-lo possible amb més programes i més formació del professorat.

És per això que ha avançat que durant la conferència d'Educació traslladarà al ministre la necessitat de col·laborar per impulsar un programa d'intercanvi de professors valencians amb Canadà, els Estats Units, Regne Unit, Irlanda, Austràlia i Nova Zelanda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona